2015-02-21 06:00

2015-02-21 06:00

För få p-plaser vid skolan

HAMMARÖ: Trafiksituationen för barn på Bärstad

Det finns en enda anledning till att föräldrar till elever felparkerar vid Bärstadsskolan på Hammarö och det är inte på grund av bekvämlighet eller stress, utan det beror på att skolan har byggts med för få parkeringsplatser!

Detta påpekades av lärarna redan under byggnationen. De fick då till svar av Hammarö kommun att detta var en miljöskola.

Men hur ska man då ta sig dit? Bussar går inte och för oss med små barn är cykel inte något alternativ. Samtidigt är de flesta på väg till jobbet, efter att ha lämnat av sina barn, och då är bil ett måste med bil. Så ser verkligheten ut.

I NWT-artikeln 19/2 står det något om att ”släppa av” barn. Men om man har barn i förskoleklass, etta eller kanske till och med på det dagis som nu finns på skolan så släpper man bara inte av. Då måste man följa sitt barn in, kanske hjälpa till med kläder och eventuellt prata med personal. Detta tar cirka tio minuter.

Det känns otroligt frustrerande att detta i artikeln vinklas till att det är stressade föräldrar som är problemet. Jag tror att alla föräldrar gärna vill parkera på skolparkeringen – om det skulle finnas plats, men eftersom det inte har gjort det sedan skolan öppnade så är det som nu förekommer en lösning som föräldrarna har varit tvungna att ta till.

Arg

Det finns en enda anledning till att föräldrar till elever felparkerar vid Bärstadsskolan på Hammarö och det är inte på grund av bekvämlighet eller stress, utan det beror på att skolan har byggts med för få parkeringsplatser!

Detta påpekades av lärarna redan under byggnationen. De fick då till svar av Hammarö kommun att detta var en miljöskola.

Men hur ska man då ta sig dit? Bussar går inte och för oss med små barn är cykel inte något alternativ. Samtidigt är de flesta på väg till jobbet, efter att ha lämnat av sina barn, och då är bil ett måste med bil. Så ser verkligheten ut.

I NWT-artikeln 19/2 står det något om att ”släppa av” barn. Men om man har barn i förskoleklass, etta eller kanske till och med på det dagis som nu finns på skolan så släpper man bara inte av. Då måste man följa sitt barn in, kanske hjälpa till med kläder och eventuellt prata med personal. Detta tar cirka tio minuter.

Det känns otroligt frustrerande att detta i artikeln vinklas till att det är stressade föräldrar som är problemet. Jag tror att alla föräldrar gärna vill parkera på skolparkeringen – om det skulle finnas plats, men eftersom det inte har gjort det sedan skolan öppnade så är det som nu förekommer en lösning som föräldrarna har varit tvungna att ta till.

Arg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.