2015-02-20 06:00

2015-02-20 06:00

Möjligheterna har ökat

SUNDSTABADET: Alltid minst sex banor öppna för allmänheten

Svar till signaturen Simmaren (NWT 16/2):

Det finns tre motionsbassänger i Sundstabadet – en åttabanorsbassäng med tillhörande djupdel och hopptorn, en sexbanorsbassäng och en aktivitetsbassäng. Möjligheterna att träna och motionerna i anläggningen har ökat avsevärt jämfört med hur det var i gamla Sundsta badhus.

Karlstads kommun har valt att prioritera simundervisning för både grundskole- och gymnasieelever. Simkunnighet är dessutom ett prioriterat och obligatoriskt moment i skolans läroplan. Detta innebär att delar av bassängerna under vissa tider på vardagar är bokade för simundervisning för skolelever. Det finns även tider under helgerna då föreningslivet bokat flera bassänger i anläggningen för träning. Vi arbetar dock för att bokningarna ska inskränka så lite som möjligt på allmänhetens möjligheter att nyttja anläggningen.

Det finns som regel alltid minst sex banor reserverade för allmänheten, så att alla som besöker oss ska ha möjlighet att motionssimma, oavsett när på dagen man kommer. För att undvika att besökarna ska behöva simma om varandra finns det separata banor för motionssimning och crawl.

Att det under helger är möjligt att boka den stora bassängen för badkalas stämmer inte. Den enda bassäng som kan bokas för badkalas är aktivitetsbassängen, och det två timmar i veckan, vanligtvis på fredagskvällar.

I vår kalender på www.sundstabadet.se kan du se när olika bassänger och banor är bokade.

Vi efterstävar alltid en balans mellan tillgänglighet för allmänhet, simskolor och föreningsliv, ambitionen är att Sundstabadet ska vara en anläggning som är öppen för så många som möjligt av kommunens 87 000 invånare.

Stephan Hammar

Verksamhetschef

Svar till signaturen Simmaren (NWT 16/2):

Det finns tre motionsbassänger i Sundstabadet – en åttabanorsbassäng med tillhörande djupdel och hopptorn, en sexbanorsbassäng och en aktivitetsbassäng. Möjligheterna att träna och motionerna i anläggningen har ökat avsevärt jämfört med hur det var i gamla Sundsta badhus.

Karlstads kommun har valt att prioritera simundervisning för både grundskole- och gymnasieelever. Simkunnighet är dessutom ett prioriterat och obligatoriskt moment i skolans läroplan. Detta innebär att delar av bassängerna under vissa tider på vardagar är bokade för simundervisning för skolelever. Det finns även tider under helgerna då föreningslivet bokat flera bassänger i anläggningen för träning. Vi arbetar dock för att bokningarna ska inskränka så lite som möjligt på allmänhetens möjligheter att nyttja anläggningen.

Det finns som regel alltid minst sex banor reserverade för allmänheten, så att alla som besöker oss ska ha möjlighet att motionssimma, oavsett när på dagen man kommer. För att undvika att besökarna ska behöva simma om varandra finns det separata banor för motionssimning och crawl.

Att det under helger är möjligt att boka den stora bassängen för badkalas stämmer inte. Den enda bassäng som kan bokas för badkalas är aktivitetsbassängen, och det två timmar i veckan, vanligtvis på fredagskvällar.

I vår kalender på www.sundstabadet.se kan du se när olika bassänger och banor är bokade.

Vi efterstävar alltid en balans mellan tillgänglighet för allmänhet, simskolor och föreningsliv, ambitionen är att Sundstabadet ska vara en anläggning som är öppen för så många som möjligt av kommunens 87 000 invånare.

Stephan Hammar

Verksamhetschef

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.