2015-02-20 06:00

2015-02-20 06:00

Festrecept till livet

BASINGREDIENSER: Kunskap, disciplin och initiativförmåga

Med lite vältalighet och gott bordsskick platsar du på festen. Är du även glad och charmig, så blir du uppskattad. Har du dessutom en historia att berätta så äger du festen.

Kunskap och en gnutta vett och etikett är vars och ens förbannade skyldighet att tillskansa sig.

Att vara glad och charmig låter väl trevligt, men är kanske inte helt lätt i dagens samhälle. Det handlar till stor del om disciplin – att orka vårda sitt inre och sitt yttre, både själ och kropp, att vara schysst, måna om andra och ta hand om sig.

För att få upplevelser och möten, anekdoter och erfarenheter att berätta, krävs mod och initiativförmåga att söka det intressanta och vara beredd på ett och annat missöde längs vägen.

Det kan nog vara så att många missar festen, bara för att de saknar ett enkelt recept. Livet är en fest. Och allt som behövs för en minnesvärd och rolig fest är alltså kunskap, disciplin och Initiativförmåga. Krydda dessa basingredienser ytterligare något efter eget huvud – och vips så kan du bjuda på dig själv och verkligen ha råd med det.

Glamourmannen

Med lite vältalighet och gott bordsskick platsar du på festen. Är du även glad och charmig, så blir du uppskattad. Har du dessutom en historia att berätta så äger du festen.

Kunskap och en gnutta vett och etikett är vars och ens förbannade skyldighet att tillskansa sig.

Att vara glad och charmig låter väl trevligt, men är kanske inte helt lätt i dagens samhälle. Det handlar till stor del om disciplin – att orka vårda sitt inre och sitt yttre, både själ och kropp, att vara schysst, måna om andra och ta hand om sig.

För att få upplevelser och möten, anekdoter och erfarenheter att berätta, krävs mod och initiativförmåga att söka det intressanta och vara beredd på ett och annat missöde längs vägen.

Det kan nog vara så att många missar festen, bara för att de saknar ett enkelt recept. Livet är en fest. Och allt som behövs för en minnesvärd och rolig fest är alltså kunskap, disciplin och Initiativförmåga. Krydda dessa basingredienser ytterligare något efter eget huvud – och vips så kan du bjuda på dig själv och verkligen ha råd med det.

Glamourmannen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.