2015-02-19 06:00

2015-02-19 06:00

Klantigt av Tommy Lindh

FÖRTROENDE

Det känns lite genant när en person med den befattning som Tommy Lindh har, Polisens presstalesman, kan uttrycka sig så klantigt.

Det måste finnas ett medvetande hos dessa personer att inte i varje situation utrycka vad man tänker, eftersom det kan påverka förtroendet för dessa myndighetspersoner. Bara för att man har rätt att tycka och ha åsikter måste man inte alltid utnyttja den rättigheten. Det är helt enkelt upp till personens eget omdöme och egna värderingar att man i dessa fall kanske tänker till en extra gång för att inte riskera att tulla på förtroendet för den myndighet som man till vardags jobbar för och faktiskt också representerar.

För en myndighetsperson finns ingen rågång mellan arbete och privatlivet.

Jag jobbar själv som statlig tjänsteman och skulle jag utrycka åsikter av samma slag som Tommy Lindh har gjort, skulle jag få lämna mitt arbete.

Jag ser denna fadäs som ett ärende som inte handlar om rätten att utrycka sig utan mer om att tänka till och använda sig av sitt goda omdöme.

Jag har tidigare lyssnat väldigt uppmärksamt när Tommy Lindh har framträtt i media och förklarat på ett mycket förtroendeingivande sätt polisens ställningstagande i allehanda ärenden – detta förtroende är nu skadat

Det måste finnas ett medvetande hos dessa personer att inte i varje situation utrycka vad man tänker, eftersom det kan påverka förtroendet för dessa myndighetspersoner. Bara för att man har rätt att tycka och ha åsikter måste man inte alltid utnyttja den rättigheten. Det är helt enkelt upp till personens eget omdöme och egna värderingar att man i dessa fall kanske tänker till en extra gång för att inte riskera att tulla på förtroendet för den myndighet som man till vardags jobbar för och faktiskt också representerar.

För en myndighetsperson finns ingen rågång mellan arbete och privatlivet.

Jag jobbar själv som statlig tjänsteman och skulle jag utrycka åsikter av samma slag som Tommy Lindh har gjort, skulle jag få lämna mitt arbete.

Jag ser denna fadäs som ett ärende som inte handlar om rätten att utrycka sig utan mer om att tänka till och använda sig av sitt goda omdöme.

Jag har tidigare lyssnat väldigt uppmärksamt när Tommy Lindh har framträtt i media och förklarat på ett mycket förtroendeingivande sätt polisens ställningstagande i allehanda ärenden – detta förtroende är nu skadat

  • Tommy Holmén

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.