2015-02-19 06:00

2015-02-19 06:00

Bygg om kyrkorna till sporthallar

TRO:

Man har genom tiderna hävdat att ens tro ska göra att man krigar för olika länder eller enheter ute i världen. Det märkliga är att i skolan får man lära sig man måste veta saker innan man kan handla. Samma sak inom rättsväsendet, man måste veta vad som hänt innan en dom kan meddelas. Men att kriga, där räcker det med att några grupper i världen tror på något som ingen kan bevisa, ingen kan med 100 procents säkerhet säga man har sett eller träffat Gud, Jesus eller något annat högre väsen. Gud, Jesus och andra former av väsen som folk tror på, ja det borde förbli en tro. Det finns inget skäl att gå ut och mörda människor för något man tror, man måste veta! Och eftersom ingen gud, ingen Jesus någonsin har blivit topsad så finns heller inget dna. Således: en tro är en tro, men gå inte ut på gatan och tro att du följer Guds vilja för att åka och kriga och ha ihjäl andra människor. Tro är något i stil med sagor. Skulle man ut och kriga för någon sagobok säger man att man ska det? Nej, knappast. Så var och en, behåll din tro för dig själv och ställ inte till massa elände i världen. Varför inte bygga om kyrkor till sporthallar i stället så får vi bot på hälsoproblemen i landet i stället för utbildande av extremister.

Fredrik B

Man har genom tiderna hävdat att ens tro ska göra att man krigar för olika länder eller enheter ute i världen. Det märkliga är att i skolan får man lära sig man måste veta saker innan man kan handla. Samma sak inom rättsväsendet, man måste veta vad som hänt innan en dom kan meddelas. Men att kriga, där räcker det med att några grupper i världen tror på något som ingen kan bevisa, ingen kan med 100 procents säkerhet säga man har sett eller träffat Gud, Jesus eller något annat högre väsen. Gud, Jesus och andra former av väsen som folk tror på, ja det borde förbli en tro. Det finns inget skäl att gå ut och mörda människor för något man tror, man måste veta! Och eftersom ingen gud, ingen Jesus någonsin har blivit topsad så finns heller inget dna. Således: en tro är en tro, men gå inte ut på gatan och tro att du följer Guds vilja för att åka och kriga och ha ihjäl andra människor. Tro är något i stil med sagor. Skulle man ut och kriga för någon sagobok säger man att man ska det? Nej, knappast. Så var och en, behåll din tro för dig själv och ställ inte till massa elände i världen. Varför inte bygga om kyrkor till sporthallar i stället så får vi bot på hälsoproblemen i landet i stället för utbildande av extremister.

Fredrik B

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.