2015-02-14 06:00

2015-02-14 06:00

Ledsen för p-böter

TRAFIK:

I dag rann tårarna nerför kinderna när jag körde från jobbet för att hämta mina söner på fritids. Jag hade parkerat sju meter ifrån en T-korsning av två mindre gator där det alltid står bilar. Straffet blev 1 000 kronor i böter.

Jag är inte emot böter. Jag förstår syftet med dem. Och felet var mitt eget: jag gick på vad jag sett alla andra göra i stället för att tvivla och googla parkeringsregler.

Men för en ensamstående mamma är böter på 1 000 kronor som en käftsmäll, en spark på någon som redan halvligger. 1 000 kronor finns inte över på en månad. Jag skulle ha lärt mig samma läxa med en bot på 300 kronor. Var finns rimligheten i parkeringsböternas storlek, Karlstads kommun? Vilka argument fördes fram när man bestämde denna fantasisumma för vissa typer av felparkering?

Vingklippt mamma

I dag rann tårarna nerför kinderna när jag körde från jobbet för att hämta mina söner på fritids. Jag hade parkerat sju meter ifrån en T-korsning av två mindre gator där det alltid står bilar. Straffet blev 1 000 kronor i böter.

Jag är inte emot böter. Jag förstår syftet med dem. Och felet var mitt eget: jag gick på vad jag sett alla andra göra i stället för att tvivla och googla parkeringsregler.

Men för en ensamstående mamma är böter på 1 000 kronor som en käftsmäll, en spark på någon som redan halvligger. 1 000 kronor finns inte över på en månad. Jag skulle ha lärt mig samma läxa med en bot på 300 kronor. Var finns rimligheten i parkeringsböternas storlek, Karlstads kommun? Vilka argument fördes fram när man bestämde denna fantasisumma för vissa typer av felparkering?

Vingklippt mamma

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.