2015-02-14 06:00

2015-02-14 06:00

Den farliga mobilstrålningen

VARNING:

Både VF och NWT har denna vecka en liten notis om att barn är alltmer uppkopplade på sina mobiler och andra trådlösa apparater. Det kan inspirera andra barn att få göra likadant. Därför är jag bekymrad över denna användning, för den mobila strålningen är inte riskfri. Hjärntumörer har blivit vanligare, sömnbesvären ökar, ADHD-liknande besvär förekommer i allt större omfattning. Jag vill varna alla föräldrar att inte låta barnen använda dessa apparater i tid och otid. Gå in på Google och knappa in Strålskyddsstiftelsen och Kalle Hellberg för mera fakta. Flera länder har helt förbjudit barn och unga att använda de trådlösa apparaterna både i hemmet och i skolan. Visa Ditt ansvar!

Erik A Andersson

Både VF och NWT har denna vecka en liten notis om att barn är alltmer uppkopplade på sina mobiler och andra trådlösa apparater. Det kan inspirera andra barn att få göra likadant. Därför är jag bekymrad över denna användning, för den mobila strålningen är inte riskfri. Hjärntumörer har blivit vanligare, sömnbesvären ökar, ADHD-liknande besvär förekommer i allt större omfattning. Jag vill varna alla föräldrar att inte låta barnen använda dessa apparater i tid och otid. Gå in på Google och knappa in Strålskyddsstiftelsen och Kalle Hellberg för mera fakta. Flera länder har helt förbjudit barn och unga att använda de trådlösa apparaterna både i hemmet och i skolan. Visa Ditt ansvar!

Erik A Andersson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.