2015-02-14 06:00

2015-02-14 06:00

Brobygget börjar redan i höst

KARLSTAD:

Den nya cykelbron mellan Färjestad och Råtorp har varit planerad under en längre tid efter önskemål från Karlstadsborna. Syftet med bron är att utveckla framkomligheten för gång- och cykeltrafiken mellan Karlstads olika stadsdelar, något som beskrivs i bland annat Karlstads kommuns tillväxtstrategi. Vi ser att bron skapar goda förutsättningar för ett ökat cyklande i Karlstad utan några rivningar eller ombyggnationer av vägar. Byggandet av gång- och cykelbron utesluter inte byggandet av den påfartsramp till Borgmästarbron.

Jag kan meddela att byggandet av den nya bron påbörjas redan i höst.

Håkan Eriksson

Trafik- och gatuchef, Karlstads kommun

Den nya cykelbron mellan Färjestad och Råtorp har varit planerad under en längre tid efter önskemål från Karlstadsborna. Syftet med bron är att utveckla framkomligheten för gång- och cykeltrafiken mellan Karlstads olika stadsdelar, något som beskrivs i bland annat Karlstads kommuns tillväxtstrategi. Vi ser att bron skapar goda förutsättningar för ett ökat cyklande i Karlstad utan några rivningar eller ombyggnationer av vägar. Byggandet av gång- och cykelbron utesluter inte byggandet av den påfartsramp till Borgmästarbron.

Jag kan meddela att byggandet av den nya bron påbörjas redan i höst.

Håkan Eriksson

Trafik- och gatuchef, Karlstads kommun

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.