2015-02-12 06:00

2015-02-12 06:00

Vargfrågan ska utredas på nytt

POPULISM: Vänsterinriktade forskare avgör

Jag läste med intresse Roland Johanssons artikel i NWT den 6/2 där det meddelades att Vargfrågan än en gång ska utredas, eftersom regeringen anser att det vetenskapliga underlaget för vargstammens storlek har hanterats på ett tveksamt sätt.

Vetenskapen ska nu bestämma nivån på vargstammen, och inte avgöras av inkompetenta riksdagsmän och kvinnor genom omröstning i Sveriges riksdag. I klartext innebär detta att mer eller mindre vänsterinriktade forskare ska avgöra saken och att härigenom resultatet ska bli mera i linje med det som de gröna och de röda önskar.

Det här är väldigt intressant, för om det nu är så att riksdagsdelegaterna är så korkade att de inte bör få delta i besluten rörande vissa frågor som de inte begriper, så kan vi väl överlåta ledningen av Sverige till forskare och vetenskapsmän – och Förvaltningsdomstolen förstås – och så kan vi skicka hem riksdagsmännen och -kvinnorna. Vi behöver dem inte längre, och vi kommer förmodligen att spara en hel del pengar på detta.

Jag lyssnade på radioprogrammet God morgon världen där vargfrågan var uppe till debatt. Låt landsbygdens folk besluta om detta, eftersom det är de som berörs, sade en av deltagarna, varvid en kvinnlig vänsterdebattör reagerade mycket negativt. Nej, detta vore alltför populistiskt.

Dumt nog frågade inte programledaren henne hur hon definierade populism. Populism är när man lyssnar på folket. Det ska man som vänstersympatisör med någon stolthet självfallet inte göra eftersom de arma satarna till folk inte vet sitt eget bästa.

Och i detta fall ska man inte lyssna till en minoritet, det vill säga Sveriges landsbygd, men man ska lyssna till en majoritet av Sveriges stadsbor. Där har de gröna och vänstern även sina väljare. Då funkar populismen perfekt.

Torbjörn Lindskog

Jag läste med intresse Roland Johanssons artikel i NWT den 6/2 där det meddelades att Vargfrågan än en gång ska utredas, eftersom regeringen anser att det vetenskapliga underlaget för vargstammens storlek har hanterats på ett tveksamt sätt.

Vetenskapen ska nu bestämma nivån på vargstammen, och inte avgöras av inkompetenta riksdagsmän och kvinnor genom omröstning i Sveriges riksdag. I klartext innebär detta att mer eller mindre vänsterinriktade forskare ska avgöra saken och att härigenom resultatet ska bli mera i linje med det som de gröna och de röda önskar.

Det här är väldigt intressant, för om det nu är så att riksdagsdelegaterna är så korkade att de inte bör få delta i besluten rörande vissa frågor som de inte begriper, så kan vi väl överlåta ledningen av Sverige till forskare och vetenskapsmän – och Förvaltningsdomstolen förstås – och så kan vi skicka hem riksdagsmännen och -kvinnorna. Vi behöver dem inte längre, och vi kommer förmodligen att spara en hel del pengar på detta.

Jag lyssnade på radioprogrammet God morgon världen där vargfrågan var uppe till debatt. Låt landsbygdens folk besluta om detta, eftersom det är de som berörs, sade en av deltagarna, varvid en kvinnlig vänsterdebattör reagerade mycket negativt. Nej, detta vore alltför populistiskt.

Dumt nog frågade inte programledaren henne hur hon definierade populism. Populism är när man lyssnar på folket. Det ska man som vänstersympatisör med någon stolthet självfallet inte göra eftersom de arma satarna till folk inte vet sitt eget bästa.

Och i detta fall ska man inte lyssna till en minoritet, det vill säga Sveriges landsbygd, men man ska lyssna till en majoritet av Sveriges stadsbor. Där har de gröna och vänstern även sina väljare. Då funkar populismen perfekt.

Torbjörn Lindskog

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.