2015-02-12 06:00

2015-02-12 06:00

Svepande anklagelser

GRUPPVÅLDTÄKT:

Svensk medias lögner slog något av ett rekord nyligen då man basunerade ut att ett ”gäng svenskar” låg bakom en rå gruppvåldtäkt på en Finlandsfärja. Företrädesvis afrikaner med svenskt medborgarskap låg närmare sanningen. Nu avslöjas dock att de fyra misstänkta gärningsmän som häktats samtliga är somaliska medborgare. Bara en av initialt åtta misstänkta har svenskt medborgarskap, dock född i Irak.

Vågar NWT ta in den här insändaren, eller fegar ni ur som brukligt av Svensk media?

UBN

Svensk medias lögner slog något av ett rekord nyligen då man basunerade ut att ett ”gäng svenskar” låg bakom en rå gruppvåldtäkt på en Finlandsfärja. Företrädesvis afrikaner med svenskt medborgarskap låg närmare sanningen. Nu avslöjas dock att de fyra misstänkta gärningsmän som häktats samtliga är somaliska medborgare. Bara en av initialt åtta misstänkta har svenskt medborgarskap, dock född i Irak.

Vågar NWT ta in den här insändaren, eller fegar ni ur som brukligt av Svensk media?

UBN

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.