2015-02-12 06:00

2015-02-12 06:00

Skillnad på getter och får

:

Svar till signaturen My (NWT 5/2):

Du har nog förväxlat getter med får. Jag känner en ekologisk bonde med små betesmarker som har gått över från får till getter, därför att fåren betar för nära marken och då ofta river upp även gräsrötterna och därigenom i längden fördärvar betesmarken på ett sätt som getter inte gör. Hon höll en hel del getter i en inte särskilt stor inhägnad där gräset jämt var färskt och grönt. Fåren behöver däremot mycket större marker för att gräset inte ska skadas av betningen.

Jürgen Oehmichen

Svar till signaturen My (NWT 5/2):

Du har nog förväxlat getter med får. Jag känner en ekologisk bonde med små betesmarker som har gått över från får till getter, därför att fåren betar för nära marken och då ofta river upp även gräsrötterna och därigenom i längden fördärvar betesmarken på ett sätt som getter inte gör. Hon höll en hel del getter i en inte särskilt stor inhägnad där gräset jämt var färskt och grönt. Fåren behöver däremot mycket större marker för att gräset inte ska skadas av betningen.

Jürgen Oehmichen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.