2015-02-12 06:00

2015-02-12 06:00

Politikerna glömmer bort oss

EDSVALLA: Varken trottoarer eller cykelvägar

”Vi vill vara en av Sveriges främsta cykelkommuner”, framhåller Karlstads politiker. Kom då ihåg att Edsvalla är också en del av Karlstads kommun!

I Edsvalla har vi ingen tidsvinst att göra eftersom vi inte ens har någon cykelväg. Satsningen på en cykelkommun är ytterligare ett smart drag av Karlstads kommun, men som vanligt glömdes landsbygden bort. Vad får tätorten Edsvalla?

För att göra landsbygden mer attraktiv behövs en fungerande infrastruktur, utemiljö och bra trottoarer och cykelbanor, så att vi ska kunna cykla och promenera även här. Detta ger invånarna på landsbygden ökade möjligheter till friskvård, träning och tillgänglighet.

Men vad får vi i Edsvalla, som faktiskt tillhör Karlstads kommun? Ingenting.

För att kunna öka tillgängligheten är det nödvändigt att såväl trottoarer och cykelbanor genom hela samhället byggs ut, för det saknar vi i dag. Om man ska cykla från centrala Edsvalla till Övre bruket och förskolan finns det ingen cykelbana alls utan man måste ge sig ut på bilvägen där hastigheten är 70 km/tim. Hur trafikvänligt och säkert är det?

Hur ska barn och ungdomar i Edsvalla ens våga cykla eller gå i samhället? Och varför finns det ingen en gång- och cykelväg mellan Edsvalla och Vålberg, så att barn och ungdomar kan cykla till den lokala fritidsgården och aktiviteter på en annan ort?

Vi känner oss som vanligt bortglömda här i Edsvalla. Hur tror politikerna att det känns att bo i ett samhälle och man läser i tidningen att det ska byggas ytterligare en till cykelväg i Karlstad, trots att ni redan har ett utbyggt cykelnätverk i hela centrum!

Projektgrupp Edsvallaskolan

”Vi vill vara en av Sveriges främsta cykelkommuner”, framhåller Karlstads politiker. Kom då ihåg att Edsvalla är också en del av Karlstads kommun!

I Edsvalla har vi ingen tidsvinst att göra eftersom vi inte ens har någon cykelväg. Satsningen på en cykelkommun är ytterligare ett smart drag av Karlstads kommun, men som vanligt glömdes landsbygden bort. Vad får tätorten Edsvalla?

För att göra landsbygden mer attraktiv behövs en fungerande infrastruktur, utemiljö och bra trottoarer och cykelbanor, så att vi ska kunna cykla och promenera även här. Detta ger invånarna på landsbygden ökade möjligheter till friskvård, träning och tillgänglighet.

Men vad får vi i Edsvalla, som faktiskt tillhör Karlstads kommun? Ingenting.

För att kunna öka tillgängligheten är det nödvändigt att såväl trottoarer och cykelbanor genom hela samhället byggs ut, för det saknar vi i dag. Om man ska cykla från centrala Edsvalla till Övre bruket och förskolan finns det ingen cykelbana alls utan man måste ge sig ut på bilvägen där hastigheten är 70 km/tim. Hur trafikvänligt och säkert är det?

Hur ska barn och ungdomar i Edsvalla ens våga cykla eller gå i samhället? Och varför finns det ingen en gång- och cykelväg mellan Edsvalla och Vålberg, så att barn och ungdomar kan cykla till den lokala fritidsgården och aktiviteter på en annan ort?

Vi känner oss som vanligt bortglömda här i Edsvalla. Hur tror politikerna att det känns att bo i ett samhälle och man läser i tidningen att det ska byggas ytterligare en till cykelväg i Karlstad, trots att ni redan har ett utbyggt cykelnätverk i hela centrum!

Projektgrupp Edsvallaskolan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.