2015-02-12 06:00

2015-02-12 06:00

Låt unga få sova ut på morgonen

SKOLA:

Skolan borde börja senare på dagen. Man koncentrerar sig bättre när man är utvilad. Det är redan jobbigt nog att kliva ur sängen jättetidigt för att sedan ta sig till skolan och arbeta hårt för att få bra betyg. Vi måste tänka på betygen för att sedan få ett jobb och en ljus framtid, och det går inte att prestera sitt bästa när man är trött och seg i huvudet!

Man har nyligen gjort ett test som det står om i Aftonbladet.

De har forskat i Amerika och kom då fram till att ju äldre man blir desto senare somnar man och då får vi tonåringar inte tillräckligt mycket sömn för att sedan orka prestera bra i skolan. Det finns en sömnforskare på Karolinska institutet som tycker att det borde forskas mer om Sveriges skolor.

Nu kanske folk tycker att det blir fel att skolbarn ska behöva gå så länge i skolan på dagen och inte hinner med att ha någon fritid. Men alla vill ju ha bra betyg och ett jobb i framtiden! Så varför inte forska mer och låta oss få sova! Man kan ju gå olika långa tider i veckan.

Skoltrött elev

Skolan borde börja senare på dagen. Man koncentrerar sig bättre när man är utvilad. Det är redan jobbigt nog att kliva ur sängen jättetidigt för att sedan ta sig till skolan och arbeta hårt för att få bra betyg. Vi måste tänka på betygen för att sedan få ett jobb och en ljus framtid, och det går inte att prestera sitt bästa när man är trött och seg i huvudet!

Man har nyligen gjort ett test som det står om i Aftonbladet.

De har forskat i Amerika och kom då fram till att ju äldre man blir desto senare somnar man och då får vi tonåringar inte tillräckligt mycket sömn för att sedan orka prestera bra i skolan. Det finns en sömnforskare på Karolinska institutet som tycker att det borde forskas mer om Sveriges skolor.

Nu kanske folk tycker att det blir fel att skolbarn ska behöva gå så länge i skolan på dagen och inte hinner med att ha någon fritid. Men alla vill ju ha bra betyg och ett jobb i framtiden! Så varför inte forska mer och låta oss få sova! Man kan ju gå olika långa tider i veckan.

Skoltrött elev

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.