2015-02-12 06:00

2015-02-12 06:00

Kläder och lägenhet blir inpyrda

RÖKNING:

Svar till Ewa Winter (NWT 10/2):

Din insändare innehåller många faktafel. Rökare får bara i sig en fjärdedel av de giftiga ämnena. Resten får vi ickerökare tugga i oss.

Röken går uppåt? Ni som går på stan måste väl känna stanken både här och där. Varför blir kläder och hårt inpyrda av er stank efter varje stadstur och varför stinker det om er själva, om röken går uppåt?

Jag bor över en rökare, jag och mina vänner kan intyga att lägenheten blir helt inpyrd om jag har balkongdörren öppen en timme. Parfym och matos dör man ej av, men 60 miljoner människor dör varje dag av passiv rökning. Hur kan röklukt försvinna snabbt om grannarna röker konstant? Dessa frågor vill jag gärna ha svar på av er kloka rökare.

Passiv rökare

Svar till Ewa Winter (NWT 10/2):

Din insändare innehåller många faktafel. Rökare får bara i sig en fjärdedel av de giftiga ämnena. Resten får vi ickerökare tugga i oss.

Röken går uppåt? Ni som går på stan måste väl känna stanken både här och där. Varför blir kläder och hårt inpyrda av er stank efter varje stadstur och varför stinker det om er själva, om röken går uppåt?

Jag bor över en rökare, jag och mina vänner kan intyga att lägenheten blir helt inpyrd om jag har balkongdörren öppen en timme. Parfym och matos dör man ej av, men 60 miljoner människor dör varje dag av passiv rökning. Hur kan röklukt försvinna snabbt om grannarna röker konstant? Dessa frågor vill jag gärna ha svar på av er kloka rökare.

Passiv rökare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.