2015-02-12 06:00

2015-02-12 06:00

Inte nöjd med föreläsning

ÖVERVIKT:

Har du sett att landstinget erbjuder föreläsning för föräldrar om övervikt och fetma hos barn med personal från obesitasmottagningen på barn- och ungdomsmedicin? På inbjudningen står det frågor som varför blir man överviktig, vad händer i kroppen, hur är det möjligt att gå ner i vikt och vad kan jag göra som förälder för att stötta? Inbjudande står det också: Ta gärna med egna frågor!

Vi var åtta stycken som hörsammat inbjudan onsdagen den 4/2 och jag tror inte att någon var nöjd med föreläsningen. Kanske att psykologen och läkaren möjligen under pistolhot kunnat ge svar på våra ställda frågor men annars var föreläsningen en enda lång klapp på huvudet. Den var så grundläggande att jag är förvånad att inte blommor och bin togs upp också, och de ställda frågorna i inbjudan är lika obesvarade nu efter som före.

Att inte på något sätt kolla vad åhörarnas kunskaper ligger så att föreläsningen anpassas efter oss är anmärkningsvärt när vi inte var fler än åtta. Varför inte utgå ifrån att vi är föräldrar som aktivt söker kunskap och att vi förväntar oss spjutspetskunskap från landstingets proffsmottagning som hjälper oss att bygga vidare på vår redan uppletade grundkunskap? Nivån på föreläsningen var lika hög som föreläsarnas kunskap om vilka som kan/ska gå hos obesitasmottagningen på barn- och ungdomsmedicin. För det visste de nämligen inte!

Gör dig själv en tjänst och leta på exempelvis hälsoliv på någon tidnings hemsida i stället för att lägga en kväll i maj då nästa föreläsning är och dyra bensinpengar på den sämsta föreläsning som i alla fall jag varit på.

Ylva Gavell Söderström

Arvika

Har du sett att landstinget erbjuder föreläsning för föräldrar om övervikt och fetma hos barn med personal från obesitasmottagningen på barn- och ungdomsmedicin? På inbjudningen står det frågor som varför blir man överviktig, vad händer i kroppen, hur är det möjligt att gå ner i vikt och vad kan jag göra som förälder för att stötta? Inbjudande står det också: Ta gärna med egna frågor!

Vi var åtta stycken som hörsammat inbjudan onsdagen den 4/2 och jag tror inte att någon var nöjd med föreläsningen. Kanske att psykologen och läkaren möjligen under pistolhot kunnat ge svar på våra ställda frågor men annars var föreläsningen en enda lång klapp på huvudet. Den var så grundläggande att jag är förvånad att inte blommor och bin togs upp också, och de ställda frågorna i inbjudan är lika obesvarade nu efter som före.

Att inte på något sätt kolla vad åhörarnas kunskaper ligger så att föreläsningen anpassas efter oss är anmärkningsvärt när vi inte var fler än åtta. Varför inte utgå ifrån att vi är föräldrar som aktivt söker kunskap och att vi förväntar oss spjutspetskunskap från landstingets proffsmottagning som hjälper oss att bygga vidare på vår redan uppletade grundkunskap? Nivån på föreläsningen var lika hög som föreläsarnas kunskap om vilka som kan/ska gå hos obesitasmottagningen på barn- och ungdomsmedicin. För det visste de nämligen inte!

Gör dig själv en tjänst och leta på exempelvis hälsoliv på någon tidnings hemsida i stället för att lägga en kväll i maj då nästa föreläsning är och dyra bensinpengar på den sämsta föreläsning som i alla fall jag varit på.

Ylva Gavell Söderström

Arvika

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.