2015-02-12 06:00

2015-02-12 06:00

Fortsatt missnöje med Fortum

ELDISTRIBUTION:

Fortsatta undanflykter från Fortum när det gäller de orimliga nätkostnader som de genom sin monopolställning kan debitera sina nätkunder i Västra Svealand.

Fredrik Karlsson, Kommunikationsdirektör för Fortum Sverige, försöker i NWT 7/2 lägga ut dimridåer genom att meddela att det är aktieägarna som valt att ge styrelsen denna orimliga höjning av dess arvoden med upp till 23,33 procent på ett bräde. Naturligtvis är den lilla del av aktieägarna som är medveten eller är intresserad av att rösta ja, så länge de får vara med i syltburken och smörja kråset, genom att i gengåva få en riklig aktieutdelning och ge fri lejd till vilken girig styrelse och vilka arvoden som helst på bekostnad av Fortums nätkunder.

Fredrik Karlsson hänvisar hela tiden till godkännande från Sveriges mest tandlösa och ointresserade och okunniga statliga instans, Energimarknadsinspektionen, som sover jättesött, liksom de politiker som borde vara deras handledare, lagstiftare och chefer. Alla svenska toppolitiker tävlar ständigt om att få välbetalda smörjobb i Bryssel för att få vara med om att bestämma om superviktiga frågor som gurkböjar eller snusets berättigande i Sverige. I all ödmjukhet kan man undra om det allsmäktiga EU har minsta fundering om det är lagligt att ett privat företag får ha monopol på en så viktig samhällsfunktion som eldistribution i ett EU-land, eller bara lagar om hur många vargar som Bryssel beslutar skall finnas i våra skogar och bakgårdar?

Att någon svensk lokal eller rikspolitiker skulle ta upp ovanstående frågor/debatt är en utopi då det är hela 3,5 år till nästa val. Ju fler av Fortums bakbundna nätkunder som reagerar på de orimliga nätkostnaderna desto bättre. Om du inte är nöjd med Fortums överpriser så kan du hjälpa till att protestera för att få en rättvis prissättning.

Berra

Fortsatta undanflykter från Fortum när det gäller de orimliga nätkostnader som de genom sin monopolställning kan debitera sina nätkunder i Västra Svealand.

Fredrik Karlsson, Kommunikationsdirektör för Fortum Sverige, försöker i NWT 7/2 lägga ut dimridåer genom att meddela att det är aktieägarna som valt att ge styrelsen denna orimliga höjning av dess arvoden med upp till 23,33 procent på ett bräde. Naturligtvis är den lilla del av aktieägarna som är medveten eller är intresserad av att rösta ja, så länge de får vara med i syltburken och smörja kråset, genom att i gengåva få en riklig aktieutdelning och ge fri lejd till vilken girig styrelse och vilka arvoden som helst på bekostnad av Fortums nätkunder.

Fredrik Karlsson hänvisar hela tiden till godkännande från Sveriges mest tandlösa och ointresserade och okunniga statliga instans, Energimarknadsinspektionen, som sover jättesött, liksom de politiker som borde vara deras handledare, lagstiftare och chefer. Alla svenska toppolitiker tävlar ständigt om att få välbetalda smörjobb i Bryssel för att få vara med om att bestämma om superviktiga frågor som gurkböjar eller snusets berättigande i Sverige. I all ödmjukhet kan man undra om det allsmäktiga EU har minsta fundering om det är lagligt att ett privat företag får ha monopol på en så viktig samhällsfunktion som eldistribution i ett EU-land, eller bara lagar om hur många vargar som Bryssel beslutar skall finnas i våra skogar och bakgårdar?

Att någon svensk lokal eller rikspolitiker skulle ta upp ovanstående frågor/debatt är en utopi då det är hela 3,5 år till nästa val. Ju fler av Fortums bakbundna nätkunder som reagerar på de orimliga nätkostnaderna desto bättre. Om du inte är nöjd med Fortums överpriser så kan du hjälpa till att protestera för att få en rättvis prissättning.

Berra

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.