2015-02-12 06:00

2015-02-12 06:00

Brott och straff

:

Väldigt bra jobbat av polisen med att gripa nio inbrottstjuvar på en och samma dag!

Men vad blir straffet för dessa som inte kan låta bli andras saker? Alliansen hade ett förslag om att det skulle bli minst ett år i fängelse för bostadsinbrott, men det gick väl aldrig igenom för det blev högljudda protester om att det var verkningslöst. Är det böter eller samhällstjänst som hägrar som straff, eller blir det inget straff alls om de är förstagångsförbrytare?

Tryggare?

Väldigt bra jobbat av polisen med att gripa nio inbrottstjuvar på en och samma dag!

Men vad blir straffet för dessa som inte kan låta bli andras saker? Alliansen hade ett förslag om att det skulle bli minst ett år i fängelse för bostadsinbrott, men det gick väl aldrig igenom för det blev högljudda protester om att det var verkningslöst. Är det böter eller samhällstjänst som hägrar som straff, eller blir det inget straff alls om de är förstagångsförbrytare?

Tryggare?

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.