2015-02-12 06:00

2015-02-12 06:00

Arbetet kräver att manär restriktiv mot sig själv

PROFESSIONALISM: Tommy Lindh och yttrandefriheten

Tommy Lindh har en bra förmåga att framträda i media och ger klara och tydliga besked från polisen om aktuella händelser. Jag förstår att polisledningen har valt honom som talesman. Han verkar dessutom vara en trevlig prick som ger myndigheten ett

mänskligt ansikte.

Problemet är dock att han inte har förstått vad det innebär att ta den här yrkesrollen. När han framträder i media är det myndigheten som talar. Det får aldrig råda någon tveksamhet om detta.

Tommy Lindh har som privatperson sin grundlagsskyddade rätt att tycka och tänka vad han vill. Men tar man jobbet som informatör, särskilt för en offentlig verksamhet, kräver det att man får lägga vissa restriktioner på sig själv för att kunna göra ett bra arbete.

Jag tycker det är synd att Tommy Lindh inte har förstått detta fullt ut.

Problemet är att varje gång som han dyker upp i tv-rutan så tänker många att „det är den där killen som tycker att miljöpartister är terrorister” – och så hör man kanske inte allt viktigt han har att säga på 20 sekunder han har till sitt förfogande där i rutan.

Tommy Lindh gjorde då inte vad han får lön för. Så enkelt är det . Det handlar om professionalism.

Jag förstår om polisledningen väljer att ge Tommy Lindh andra arbetsuppgifter än de som han har i dag, för det är det som det här handlar om, inte om att han inte får tycka och säga vad han vill.

Björn Engström

Fd informationschef inom offentlig och privat verksamhet

Tommy Lindh har en bra förmåga att framträda i media och ger klara och tydliga besked från polisen om aktuella händelser. Jag förstår att polisledningen har valt honom som talesman. Han verkar dessutom vara en trevlig prick som ger myndigheten ett

mänskligt ansikte.

Problemet är dock att han inte har förstått vad det innebär att ta den här yrkesrollen. När han framträder i media är det myndigheten som talar. Det får aldrig råda någon tveksamhet om detta.

Tommy Lindh har som privatperson sin grundlagsskyddade rätt att tycka och tänka vad han vill. Men tar man jobbet som informatör, särskilt för en offentlig verksamhet, kräver det att man får lägga vissa restriktioner på sig själv för att kunna göra ett bra arbete.

Jag tycker det är synd att Tommy Lindh inte har förstått detta fullt ut.

Problemet är att varje gång som han dyker upp i tv-rutan så tänker många att „det är den där killen som tycker att miljöpartister är terrorister” – och så hör man kanske inte allt viktigt han har att säga på 20 sekunder han har till sitt förfogande där i rutan.

Tommy Lindh gjorde då inte vad han får lön för. Så enkelt är det . Det handlar om professionalism.

Jag förstår om polisledningen väljer att ge Tommy Lindh andra arbetsuppgifter än de som han har i dag, för det är det som det här handlar om, inte om att han inte får tycka och säga vad han vill.

Björn Engström

Fd informationschef inom offentlig och privat verksamhet

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.