2015-02-11 06:00

2015-02-11 06:00

Har för stor administration

UNIVERSITETET:

Angående nedläggningen av ämnena biomedicin och oral hälsa vid Karlstads universitet:

Universitetet snedfördelar sina intäkter; alldeles för mycket går till en stor administration. Om rektor hade kapat i administrationen och fördelat mer pengar till ämnena, så skulle nedläggning av ämnen inte ha behövts.

Diskussionen om en för stor administration har funnits under många år, men ingen verkar göra något åt den. Nu har den fått mycket tråkiga konsekvenser i och med att viktiga yrkesgrupper inte längre utbildas vid universitetet.

Anställd vid Karlstads universitet

Angående nedläggningen av ämnena biomedicin och oral hälsa vid Karlstads universitet:

Universitetet snedfördelar sina intäkter; alldeles för mycket går till en stor administration. Om rektor hade kapat i administrationen och fördelat mer pengar till ämnena, så skulle nedläggning av ämnen inte ha behövts.

Diskussionen om en för stor administration har funnits under många år, men ingen verkar göra något åt den. Nu har den fått mycket tråkiga konsekvenser i och med att viktiga yrkesgrupper inte längre utbildas vid universitetet.

Anställd vid Karlstads universitet

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.