2015-02-09 06:00

2015-02-09 06:00

Ett kroniskt lidande ända sedan november 2009

SVININFLUENSA: Massvaccinering som gick snett

Sprutan mot svininfluensa förstörde mitt och kanske tusentals andra människors liv.

Jag har varit sjuk sedan november 2009 i kronisk influensa med varande ögon, vandrande värk i muskler och leder, 37 läkarbesök och 138 provrör blod.

Utan att ha fått någon diagnos.

I december 2013 upphörde provtagningarna och jag är således nu lämnad åt mitt öde. Mitt fall har varit uppe i läkemedelsskadenämnden, som avslog mitt fall med motiveringen att mina eventuella biverkningar är lindrigare än om jag hade drabbats av svininfluensan...

Jag har haft brevväxling med Läkemedelsverket, Socialstyrelsen, Patientombudsmannen, Patiensstyrelsen och Glaxo Smith Klein med flera men blir hela tiden hänvisad till någon annan, så vad som uppstår blir bara en rundgång.

Det är underligt att man massvaccinerade med ett medel som hade tagits fram på bara några månader och som dessutom innehöll substanser som varit förbjudna i USA efter liknande biverkningar som uppstod efter vaccinering av soldater under Kuwaitkriget – fall som senare gick till domstol och där USA fick betala ersättning. Inte undra på att Glaxo Smith Kline avskrev sig allt ansvar för eventuella biverkningar som kunde uppstå!

Det verkar märkligt i ett modernt samhälle att något sådant som det här kan uppstå utan att någon myndighet har något ansvar för de skador som uppstår vid en rekommenderad massvaccination

Thore Karlsson

Sprutan mot svininfluensa förstörde mitt och kanske tusentals andra människors liv.

Jag har varit sjuk sedan november 2009 i kronisk influensa med varande ögon, vandrande värk i muskler och leder, 37 läkarbesök och 138 provrör blod.

Utan att ha fått någon diagnos.

I december 2013 upphörde provtagningarna och jag är således nu lämnad åt mitt öde. Mitt fall har varit uppe i läkemedelsskadenämnden, som avslog mitt fall med motiveringen att mina eventuella biverkningar är lindrigare än om jag hade drabbats av svininfluensan...

Jag har haft brevväxling med Läkemedelsverket, Socialstyrelsen, Patientombudsmannen, Patiensstyrelsen och Glaxo Smith Klein med flera men blir hela tiden hänvisad till någon annan, så vad som uppstår blir bara en rundgång.

Det är underligt att man massvaccinerade med ett medel som hade tagits fram på bara några månader och som dessutom innehöll substanser som varit förbjudna i USA efter liknande biverkningar som uppstod efter vaccinering av soldater under Kuwaitkriget – fall som senare gick till domstol och där USA fick betala ersättning. Inte undra på att Glaxo Smith Kline avskrev sig allt ansvar för eventuella biverkningar som kunde uppstå!

Det verkar märkligt i ett modernt samhälle att något sådant som det här kan uppstå utan att någon myndighet har något ansvar för de skador som uppstår vid en rekommenderad massvaccination

Thore Karlsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.