2015-02-07 06:00

2015-02-07 06:00

Ägarna avgörom arvodena

FORTUM:

Svar till signaturen Berra (NWT 30/1):

Du hävdar att Fortums elnätsavgifter hänger ihop med de arvoden som Fortums styrelse får. Det stämmer inte, av flera skäl. Det viktigaste är att alla elnätsavgifter i Sverige regleras av myndigheten Energimarknadsinspektionen. Men också att elnätsverksamheten är ett eget bolag inom Fortumkoncernen.

När det gäller nivån på styrelsearvodena är det ingenting som vi som bolag styr över: både styrelsens sammansättning och styrelsens ersättning är ägarfrågor, precis som i alla bolag. Det är aktieägarna som föreslår arvoden och det är aktieägarna som beslutar om dem på bolagsstämman.

Fredrik Karlsson

Kommunikationsdirektör, Fortum Sverige

Svar till signaturen Berra (NWT 30/1):

Du hävdar att Fortums elnätsavgifter hänger ihop med de arvoden som Fortums styrelse får. Det stämmer inte, av flera skäl. Det viktigaste är att alla elnätsavgifter i Sverige regleras av myndigheten Energimarknadsinspektionen. Men också att elnätsverksamheten är ett eget bolag inom Fortumkoncernen.

När det gäller nivån på styrelsearvodena är det ingenting som vi som bolag styr över: både styrelsens sammansättning och styrelsens ersättning är ägarfrågor, precis som i alla bolag. Det är aktieägarna som föreslår arvoden och det är aktieägarna som beslutar om dem på bolagsstämman.

Fredrik Karlsson

Kommunikationsdirektör, Fortum Sverige

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.