2015-02-05 06:00

2015-02-05 06:00

Trött på folks beteendemot tiggarna i Värmland

SPOTT & SPE. : Vem är du att döma?

Jag är så himla trött på hur folk beter sig mot tiggarna i Värmland. Man skjuter mot dem, spottar på dem och är elaka och otrevliga mot dem.

Bör man inte hjälpa en medmänniska om man kan, eller åtminstone erbjuda ett leende när de stackarna säger hej för 5 000:e gången den dagen, eller säga hej tillbaka?

Om det fanns något bättre för dem att göra så hade de gjort det, för vem vill frivilligt sitta i regn, blåst, snö och 20 minusgrader, eller i het sol, dag ut och dag in?

För att det är skoj? Nej, det tror jag verkligen inte! Det kanske är du som sitter där en vacker dag och då vill du, precis som alla andra människor, bli behandlad med den respekt du förtjänar, utan att bli dömd eller baktalad.

Jag hoppas att människor kan se med andra ögon, att inte hela tiden se det dåliga i allt och alla. Det kunde vara du eller någon du känner. Man kan omöjligt veta vilket helvete dessa människor har gått eller går igenom, så nästa gång du går förbi en tiggare, tänk en extra gång! Vem är du att döma? Dessa människor som du kanske föraktar gör allt för sina barn – och vilka föräldrar hade inte gjort det?

Visa respekt

Jag är så himla trött på hur folk beter sig mot tiggarna i Värmland. Man skjuter mot dem, spottar på dem och är elaka och otrevliga mot dem.

Bör man inte hjälpa en medmänniska om man kan, eller åtminstone erbjuda ett leende när de stackarna säger hej för 5 000:e gången den dagen, eller säga hej tillbaka?

Om det fanns något bättre för dem att göra så hade de gjort det, för vem vill frivilligt sitta i regn, blåst, snö och 20 minusgrader, eller i het sol, dag ut och dag in?

För att det är skoj? Nej, det tror jag verkligen inte! Det kanske är du som sitter där en vacker dag och då vill du, precis som alla andra människor, bli behandlad med den respekt du förtjänar, utan att bli dömd eller baktalad.

Jag hoppas att människor kan se med andra ögon, att inte hela tiden se det dåliga i allt och alla. Det kunde vara du eller någon du känner. Man kan omöjligt veta vilket helvete dessa människor har gått eller går igenom, så nästa gång du går förbi en tiggare, tänk en extra gång! Vem är du att döma? Dessa människor som du kanske föraktar gör allt för sina barn – och vilka föräldrar hade inte gjort det?

Visa respekt

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.