2015-02-05 06:00

2015-02-05 06:00

Lätt att byta i Frankfurt

FLYG:

En bekant till mig berättade att han beställt en resa till en europeisk storstad i vår. Men med flyg från Karlstad, mellanlandning i Jönköping och byte i Frankfurt skulle resan ta nästan sex timmar – så det var bättre att flyga från Arlanda på två timmar, tyckte han. Jag frågade då hur han skulle ta sig till Arlanda och fick svaret att han tänkte ta bilen. Absolut minsta tid man behöver ha på sig för att köra dit är fem timmar. Fem plus två är i min värld sju timmar, plus lite extra marginal gör att resan i detta fall tar minst åtta timmar. Dessutom var det i stort sett samma pris på biljetten från Karlstad som den från Arlanda.

Med denna inställning förstår jag hur svårt det är att få fart på nya flyglinjer från Karlstad. Jag har själv utnyttjat Frankfurtlinjen ett flertal gånger och för er som tvekar vill jag bara säga att det är inga som helst problem att byta flyg i Frankfurt.

Resenären

En bekant till mig berättade att han beställt en resa till en europeisk storstad i vår. Men med flyg från Karlstad, mellanlandning i Jönköping och byte i Frankfurt skulle resan ta nästan sex timmar – så det var bättre att flyga från Arlanda på två timmar, tyckte han. Jag frågade då hur han skulle ta sig till Arlanda och fick svaret att han tänkte ta bilen. Absolut minsta tid man behöver ha på sig för att köra dit är fem timmar. Fem plus två är i min värld sju timmar, plus lite extra marginal gör att resan i detta fall tar minst åtta timmar. Dessutom var det i stort sett samma pris på biljetten från Karlstad som den från Arlanda.

Med denna inställning förstår jag hur svårt det är att få fart på nya flyglinjer från Karlstad. Jag har själv utnyttjat Frankfurtlinjen ett flertal gånger och för er som tvekar vill jag bara säga att det är inga som helst problem att byta flyg i Frankfurt.

Resenären

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.