2015-02-05 06:00

2015-02-05 06:00

Ge jobben till de unga

ÅLDRINGSARBETE: Tänk gärna på andra än dig själv

Svar till signaturen Bertil (NWT 3/2):

Att ens yttra sig i frågan varför pensionärer inte får ersättning mer än 180 dagar! Är det rätt att ni ska ha det överhuvudtaget? Du har din pension och får dessutom sjukersättning!

Alla kan vi bli sjuka och tyvärr drabbas en del av oss av svåra sjukdomar. Människor med svår sjukdom har en sjukersättning/sjukpension som är långt under er pension, och de har många gånger barn att försörja. Deras ”tak” skulle ses över i första hand, den inkomsten sänktes för några år sedan och har därefter urholkats hela tiden. Hyror, mat och allt annat går upp – utom ersättningen till den här gruppen.

Dessutom ska de betala för mediciner och läkarbesök. De har ingen möjlighet att arbeta extra, för varje år får de hitta nya saker att spara in på, de skulle vara tacksamma för din pension. De har heller inte rätt till några avdrag i deklarationen. Tänk om denna grupp hade rätt till ersättning för vård av sjukt barn, eller kunde sjukskriva sig om de, utöver sin svåra sjukdom. skulle få influensan.

Det finns också många människor som blir utförsäkrade, för ”friska” för att vara sjuka och för sjuka för att få ett arbete. Sen kanske det vore idé att ge ungdomarna era arbeten, då kan du vara sjuk när du vill och har du arbetat upp till den ålder du har, då går det ingen nöd på dig!

Nej, Bertil, stanna du hemma och överlåt jobben till ungdomarna, de har ingen pension att ta till. Låt dem i stället få ta del av den förmånen att arbetsgivaren inte betalar arbetsgivaravgift. Tänk gärna på andra än dig själv, det gynnar alla i slutändan, och jag hoppas en lagändring kommer snart, efter det att ansvariga politiker har tagit del av din insändare.

Medmänniska

Svar till signaturen Bertil (NWT 3/2):

Att ens yttra sig i frågan varför pensionärer inte får ersättning mer än 180 dagar! Är det rätt att ni ska ha det överhuvudtaget? Du har din pension och får dessutom sjukersättning!

Alla kan vi bli sjuka och tyvärr drabbas en del av oss av svåra sjukdomar. Människor med svår sjukdom har en sjukersättning/sjukpension som är långt under er pension, och de har många gånger barn att försörja. Deras ”tak” skulle ses över i första hand, den inkomsten sänktes för några år sedan och har därefter urholkats hela tiden. Hyror, mat och allt annat går upp – utom ersättningen till den här gruppen.

Dessutom ska de betala för mediciner och läkarbesök. De har ingen möjlighet att arbeta extra, för varje år får de hitta nya saker att spara in på, de skulle vara tacksamma för din pension. De har heller inte rätt till några avdrag i deklarationen. Tänk om denna grupp hade rätt till ersättning för vård av sjukt barn, eller kunde sjukskriva sig om de, utöver sin svåra sjukdom. skulle få influensan.

Det finns också många människor som blir utförsäkrade, för ”friska” för att vara sjuka och för sjuka för att få ett arbete. Sen kanske det vore idé att ge ungdomarna era arbeten, då kan du vara sjuk när du vill och har du arbetat upp till den ålder du har, då går det ingen nöd på dig!

Nej, Bertil, stanna du hemma och överlåt jobben till ungdomarna, de har ingen pension att ta till. Låt dem i stället få ta del av den förmånen att arbetsgivaren inte betalar arbetsgivaravgift. Tänk gärna på andra än dig själv, det gynnar alla i slutändan, och jag hoppas en lagändring kommer snart, efter det att ansvariga politiker har tagit del av din insändare.

Medmänniska

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.