2015-01-29 06:00

2015-01-29 06:00

Har blivit grundligt trött på Naturskyddsföreningen

LANDSBYGD NORRA VÄRMLAND: Idel klank och anmälningarJord- och skogsägare

MOTARBETAS

Nu har jag tröttnat på alla dessa ideella föreningar med Naturskyddsföreningen, SNF, i spetsen, som hela tiden via massmedia vill sätta sig till doms över allt och alla. Det går nästa inte en dag utan de klankar ner på något eller anmäler, hur kan dessa få så stort utrymme? De bryr sig inte om experter eller vetenskapliga utlåtanden varken när det gäller vargen, fiske eller skogsskötsel. De anser sig själva som en egen myndighet trots att de endast är lekmän.

Jag förstår inte varför landsbygden och skogen ska vara en lekstuga för SNF och andra som agerar mot oss som bor på landet. När Naturskyddsföreningen startade skulle den hjälpa människor att kunna bo på landsbygden, i dag arbetar den mot oss. Kanske det beror på att medlemmarna nu till största delen bor i större samhällen och storstäder och inte har en aning om hur vårt vardagsliv är.

Vem vet bäst, vi som bor på landsbygden eller stadsbor och EU-delegater i Bryssel? Kanske dags för bondeuppror?

Nu har jag tröttnat på alla dessa ideella föreningar med Naturskyddsföreningen, SNF, i spetsen, som hela tiden via massmedia vill sätta sig till doms över allt och alla. Det går nästa inte en dag utan de klankar ner på något eller anmäler, hur kan dessa få så stort utrymme? De bryr sig inte om experter eller vetenskapliga utlåtanden varken när det gäller vargen, fiske eller skogsskötsel. De anser sig själva som en egen myndighet trots att de endast är lekmän.

Jag förstår inte varför landsbygden och skogen ska vara en lekstuga för SNF och andra som agerar mot oss som bor på landet. När Naturskyddsföreningen startade skulle den hjälpa människor att kunna bo på landsbygden, i dag arbetar den mot oss. Kanske det beror på att medlemmarna nu till största delen bor i större samhällen och storstäder och inte har en aning om hur vårt vardagsliv är.

Vem vet bäst, vi som bor på landsbygden eller stadsbor och EU-delegater i Bryssel? Kanske dags för bondeuppror?

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.