2015-01-28 06:00

2015-01-28 06:00

Sverige bör följa Norges exempel

TIGGERI:

Det är klart att Rumäniens socialminister Rovana Plumb vill ha ett samarbete med Sverige för att avlasta Rumäniens problem med romer på oss. Svenskarna är så naiva och tror att de kan hjälpa tiggarna. Men på det här sättet permanentas tiggeriet och förfulandet av våra städer, med växande kåkstäder som avskräcker turister från att besöka Sverige.

I Norge är de kloka som har fått igenom ett tiggeriförbud. Jag tycker att Sverige bör vakna och följa Norges exempel – nu, innan det blir ett stort problem!

Realist

Det är klart att Rumäniens socialminister Rovana Plumb vill ha ett samarbete med Sverige för att avlasta Rumäniens problem med romer på oss. Svenskarna är så naiva och tror att de kan hjälpa tiggarna. Men på det här sättet permanentas tiggeriet och förfulandet av våra städer, med växande kåkstäder som avskräcker turister från att besöka Sverige.

I Norge är de kloka som har fått igenom ett tiggeriförbud. Jag tycker att Sverige bör vakna och följa Norges exempel – nu, innan det blir ett stort problem!

Realist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.