2015-01-28 06:00

2015-01-28 06:00

Skrupelfri affärsidé ochcynisk bluff av Bert & Co

POLITIK: Låt pengarna gå till biståndshjälp i stället

Bert Karlsson & Co fortsätter med sin skrupelfria affärsidé att sko sig på den havererade flyktingpolitiken i Sverige, nu närmast genom att än mer utöka antalet flyktingboenden i Värmland.

En annan entreprenör inom samma gebit från Stockholm som får frågan om det är ansvarsfyllt att ta emot så mycket folk trots att utanförskapsområdena i Sverige ökat med över 185 stycken på tolv år svarar följande, tycker att han gör en stor samhällsinsats med att hjälpa människor från hela världen och att han skapar arbetstillfällen i Värmland.

Kan ingen börja ifrågasätta den cyniska bluff? Dessa rovkapitalister tjänar grova pengar på något som inte är långsiktigt försvarbart, helst så långt bort som möjligt från där de själva bor.

Reinfeldts linje, att det finns så mycket plats i Sverige, är helt verklighetsfrånvänd. Självklart finns det massor med tomma hus i obygden, men där finns inte jobben. Orsak verkan är därmed glasklar.

Sluta ta medel från biståndshjälp för att hjälpa människor på plats, och lägga på flyktingmottagande!

Ture

Bert Karlsson & Co fortsätter med sin skrupelfria affärsidé att sko sig på den havererade flyktingpolitiken i Sverige, nu närmast genom att än mer utöka antalet flyktingboenden i Värmland.

En annan entreprenör inom samma gebit från Stockholm som får frågan om det är ansvarsfyllt att ta emot så mycket folk trots att utanförskapsområdena i Sverige ökat med över 185 stycken på tolv år svarar följande, tycker att han gör en stor samhällsinsats med att hjälpa människor från hela världen och att han skapar arbetstillfällen i Värmland.

Kan ingen börja ifrågasätta den cyniska bluff? Dessa rovkapitalister tjänar grova pengar på något som inte är långsiktigt försvarbart, helst så långt bort som möjligt från där de själva bor.

Reinfeldts linje, att det finns så mycket plats i Sverige, är helt verklighetsfrånvänd. Självklart finns det massor med tomma hus i obygden, men där finns inte jobben. Orsak verkan är därmed glasklar.

Sluta ta medel från biståndshjälp för att hjälpa människor på plats, och lägga på flyktingmottagande!

Ture

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.