2015-01-28 06:00

2015-01-28 06:00

Prestigen som styr på SR

SKVALMUSIK:

Sveriges Radio (SR) och radiolyssnarna.

Insändare om Sveriges Radios; SR, musikutbud förekommer ganska ofta, men SR kommenterar eller förklarar aldrig. Det vore roligt att veta om de som väljer musiken vet för vem de spelar den.

Jag tror helt enkelt att högsta hönsen på SR inte är intresserade av vem som lyssnar. Praktexemplet är programmet Sommar, som en gång i tiden gick i den kanal de flest lyssnade på. Många oavsett ålder lyssnade då. Det var ju bra kåsörer och bra musik. Det är det kanske nu också. Men inte alls så många som lyssnar. Man har P3 eller P4 på som skval och glömmer helt enkelt bort att slå över till P1 för att lyssna till Sommar.

Det är man också medveten om på SR, så man erbjuder sig att sända påminnelse via sms. Detta visar att det är prestigen som styr. Det naturliga vore att flytta sommar till P4. Kanske NWT kan ta reda på om SR gör lyssnarundersökningar. Måste vara intressant att försöka kartlägga ungdomens lyssnarvanor, inte minst nu när vi om några år skall tvingas slänga alla våra analoga radioapparater och köpa nya för de digitala sändningarna. Motiveringen är att det behövs fler kanaler. För vem, om en stor del av befolkningen inte längre lyssnar på radion?

Lars Andersson

Sveriges Radio (SR) och radiolyssnarna.

Insändare om Sveriges Radios; SR, musikutbud förekommer ganska ofta, men SR kommenterar eller förklarar aldrig. Det vore roligt att veta om de som väljer musiken vet för vem de spelar den.

Jag tror helt enkelt att högsta hönsen på SR inte är intresserade av vem som lyssnar. Praktexemplet är programmet Sommar, som en gång i tiden gick i den kanal de flest lyssnade på. Många oavsett ålder lyssnade då. Det var ju bra kåsörer och bra musik. Det är det kanske nu också. Men inte alls så många som lyssnar. Man har P3 eller P4 på som skval och glömmer helt enkelt bort att slå över till P1 för att lyssna till Sommar.

Det är man också medveten om på SR, så man erbjuder sig att sända påminnelse via sms. Detta visar att det är prestigen som styr. Det naturliga vore att flytta sommar till P4. Kanske NWT kan ta reda på om SR gör lyssnarundersökningar. Måste vara intressant att försöka kartlägga ungdomens lyssnarvanor, inte minst nu när vi om några år skall tvingas slänga alla våra analoga radioapparater och köpa nya för de digitala sändningarna. Motiveringen är att det behövs fler kanaler. För vem, om en stor del av befolkningen inte längre lyssnar på radion?

Lars Andersson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.