2015-01-27 06:00

2015-01-27 06:00

Ologiskt om hjälpsamhet

NÖDLIDANDE:

Svar till signaturen Jan-Olof (NWT 22/1):

Det är beklämmande att läsa din insändare. Skulle inte vi i Sverige, som lägger ut cirka 63 miljarder kronor på julhandel, ha råd att hjälpa människor i nöd?

Ditt resonemang om att vi redan betalar via EU-avgiften leder då logiskt till att eftersom vi betalar bistånd via skattemedel så ska inget skänkas till de olika insamlingar som finns, eller en grannes barn som far illa vänder du ryggen till för du har ju redan betalat via skatten (barnbidrag).

Eftersom de flesta av oss betalar till det mesta i Sverige via skatten så ska vi alltså, enligt dig, inte hjälpa till mer för det ger fel signaler?

Sören

Svar till signaturen Jan-Olof (NWT 22/1):

Det är beklämmande att läsa din insändare. Skulle inte vi i Sverige, som lägger ut cirka 63 miljarder kronor på julhandel, ha råd att hjälpa människor i nöd?

Ditt resonemang om att vi redan betalar via EU-avgiften leder då logiskt till att eftersom vi betalar bistånd via skattemedel så ska inget skänkas till de olika insamlingar som finns, eller en grannes barn som far illa vänder du ryggen till för du har ju redan betalat via skatten (barnbidrag).

Eftersom de flesta av oss betalar till det mesta i Sverige via skatten så ska vi alltså, enligt dig, inte hjälpa till mer för det ger fel signaler?

Sören

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.