2015-01-27 06:00

2015-01-27 06:00

Kommunen har fel metod när den bekämpar halkan

KARLSTAD: Stora faror lurar på fotgängare

I Karlstad är det förenat med stor fara att vara fotgängare under och efter snöfall!

Cykelbanor plogas och saltas snabbt av kommunen vilket innebär moddigt väglag, alltså inte farligt halt. Nysnö som inte hunnit plogas bort på gångvägar är inte heller särskilt halt.

Men om man enbart plogar, utan att vare sig salta eller sanda, innebär att en isgata snart bildas. Detta förfarande tillämpas inom Karlstads kommun, åtminstone utanför centrum. Att korsa en gata här är ofta förenat med stor halkrisk. Alltså: kaos på CSK:s akut efter snöfall följt av plogning!

Endast isracingsugna bilister kan glädjas åt till exempel Sandbäcksgatans raksträcka i båda riktningarna. Att man även utan is gärna kör i 70+ på denna 50-gata verkar varken kommun eller polis bry sig om.

Ovan nämnda tjänstemän föreslås försöka korsa Wåxnärgatan-Sandbäcksgatan till fots utan halkincident. Lycka till!

Säkerhetsrådet

I Karlstad är det förenat med stor fara att vara fotgängare under och efter snöfall!

Cykelbanor plogas och saltas snabbt av kommunen vilket innebär moddigt väglag, alltså inte farligt halt. Nysnö som inte hunnit plogas bort på gångvägar är inte heller särskilt halt.

Men om man enbart plogar, utan att vare sig salta eller sanda, innebär att en isgata snart bildas. Detta förfarande tillämpas inom Karlstads kommun, åtminstone utanför centrum. Att korsa en gata här är ofta förenat med stor halkrisk. Alltså: kaos på CSK:s akut efter snöfall följt av plogning!

Endast isracingsugna bilister kan glädjas åt till exempel Sandbäcksgatans raksträcka i båda riktningarna. Att man även utan is gärna kör i 70+ på denna 50-gata verkar varken kommun eller polis bry sig om.

Ovan nämnda tjänstemän föreslås försöka korsa Wåxnärgatan-Sandbäcksgatan till fots utan halkincident. Lycka till!

Säkerhetsrådet

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.