2015-01-27 06:00

2015-01-27 06:00

Folkligare musikutbud behövs

LOKALRADIO: Mer Sven Ingvars och mindre Snoop Dogg

Lars Andersson skrev i NWT den 20/1 att Radio Värmland riktar sitt musikutbud till ungdomar som ändå inte lyssnar på lokalradion, eller P4 om man så vill. De har egen, nerladdade musik. Detta är inte nytt ens för mig som är 64 år fyllda! Fråga vilken ungdom som helst med sina proppar i öronen på stan vad de lyssnar på. Inte är det Höglind, Ojala & Co i alla fall!

Begriper de inte ett så enkelt faktum på radion, eller vad handlar det om?

Den 21/1 fick vi i radion höra programmakare som urskuldade sig med att det inte är de som väljer musiken utan denna plockas ut på ett mycket vetenskapligt sätt. Så oerhört utstuderat att det inte blir en enda låt rätt! Jag tror nog att det sitter ganska många i yngre medelåldern bland dem som har ansvar för utbudet.

Jag förstår att om de spelar Sven Ingvars så blir det gnäll, och spelar de inte Sven Ingvars så blir det också gnäll. Så är det bara, smaken är som bekant som baken – delad.

Därför har jag ett mycket enkelt och okomplicerat förslag som borde gå att förfina och sedan använda:

Spela önskemusik i mängd! De som önskar musiken blir då lustigt nog de som lyssnar på er kanal. Efter bara några veckor vet de på radion vad ”folk” vill höra. Jag tror att det då blir mer Sven Ingvars och mindre Snoop Dogg, om man säger så. Med ”folk” menas här ett hyfsat tvärsnitt av värmlänningarna som har uppnått mogen ålder, det vill säga Radio Värmlands trogna lyssnare sedan många år tillbaka.

Annars tycker jag att lokalradion är mycket bra. Det är ett varierat utbud, med jätteroliga kåserier och många bra återkommande inslag som till exempel Värmlandstoppen.

Det är bara detta med musikvalet...

Ove af Jochnick

Ölme

Lars Andersson skrev i NWT den 20/1 att Radio Värmland riktar sitt musikutbud till ungdomar som ändå inte lyssnar på lokalradion, eller P4 om man så vill. De har egen, nerladdade musik. Detta är inte nytt ens för mig som är 64 år fyllda! Fråga vilken ungdom som helst med sina proppar i öronen på stan vad de lyssnar på. Inte är det Höglind, Ojala & Co i alla fall!

Begriper de inte ett så enkelt faktum på radion, eller vad handlar det om?

Den 21/1 fick vi i radion höra programmakare som urskuldade sig med att det inte är de som väljer musiken utan denna plockas ut på ett mycket vetenskapligt sätt. Så oerhört utstuderat att det inte blir en enda låt rätt! Jag tror nog att det sitter ganska många i yngre medelåldern bland dem som har ansvar för utbudet.

Jag förstår att om de spelar Sven Ingvars så blir det gnäll, och spelar de inte Sven Ingvars så blir det också gnäll. Så är det bara, smaken är som bekant som baken – delad.

Därför har jag ett mycket enkelt och okomplicerat förslag som borde gå att förfina och sedan använda:

Spela önskemusik i mängd! De som önskar musiken blir då lustigt nog de som lyssnar på er kanal. Efter bara några veckor vet de på radion vad ”folk” vill höra. Jag tror att det då blir mer Sven Ingvars och mindre Snoop Dogg, om man säger så. Med ”folk” menas här ett hyfsat tvärsnitt av värmlänningarna som har uppnått mogen ålder, det vill säga Radio Värmlands trogna lyssnare sedan många år tillbaka.

Annars tycker jag att lokalradion är mycket bra. Det är ett varierat utbud, med jätteroliga kåserier och många bra återkommande inslag som till exempel Värmlandstoppen.

Det är bara detta med musikvalet...

Ove af Jochnick

Ölme

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.