2015-01-26 06:00

2015-01-26 06:00

Varorna skavara färska!

KARLSTAD:

Svar till Malla (NWT 23/1):

Du påtalade att Coop Konsum Norrstrand sänker priset på vissa varor som närmar sig sitt bäst före-datum, och att dessa varor inte är färska.

Anledningen till att vi plockar bort varor som närmar sig sitt bäst före-datum är att våra kunder ska ha tid på sig att konsumera produkterna när de kommer hem. Vi vill helt enkelt att man ska kunna lita på att våra varor alltid är färska. Däremot säljer vi ut de varor som har ett kortare datum till rabatterat pris. Det tycker vi är en bättre lösning än att slänga bort fullt tjänlig mat i onödan.

Du är välkommen att kontakta undertecknad om du har ytterligare funderingar.

Klas Olsson

Konsum Värmland

Svar till Malla (NWT 23/1):

Du påtalade att Coop Konsum Norrstrand sänker priset på vissa varor som närmar sig sitt bäst före-datum, och att dessa varor inte är färska.

Anledningen till att vi plockar bort varor som närmar sig sitt bäst före-datum är att våra kunder ska ha tid på sig att konsumera produkterna när de kommer hem. Vi vill helt enkelt att man ska kunna lita på att våra varor alltid är färska. Däremot säljer vi ut de varor som har ett kortare datum till rabatterat pris. Det tycker vi är en bättre lösning än att slänga bort fullt tjänlig mat i onödan.

Du är välkommen att kontakta undertecknad om du har ytterligare funderingar.

Klas Olsson

Konsum Värmland

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.