2015-01-26 06:00

2015-01-26 06:00

Ingen information om byskolan

TORSBY/VITSAND: Stor oro inför framtiden

Hur är det med fortsatt information från kommunen om Aspeds utmärkta byskola? Ännu har vi som var med på träffen i Vitsand inte fått några av anteckningarna via mail från mötet. Ryktet säger att rektorerna har fått information om skolutredningen sista skoldagen före jullovet! Och precis före jul kom en liten artikel i våra länstidningar, och även ett inlägg i lokalradion, om att skolchefen lämnat in en skolutredning vilket innebär centralisering till Holmesskolan för barnen ute i byarna.

Var detta gjort med vilje, att komma ut med det mitt i julstöket, så att vi ute i byn inte ska hinna opponera oss?

Aspeds skolas elever ska tydligen bli först att flyttas. Varför går skolchefen och Buns ledamöter emot våra argument, som kom fram på mötet om att behålla byskolan? Det är inte försvarbart att låta så små barn åka skolskjuts ända till Torsby varje dag – enkel resa cirka tre mil! Detta skolchefens uttalande om att det ska bli bättre hälsovård med att ha alla barn nere i Torsby håller inte som argument.

Ryktet säger också att det kommer att bli snabba beslut om detta, något nu i slutet av januari och ett slutligt i april. Tyvärr har vi inga politiker från Vitsand som för vår talan eftersom folket här tappade helt gnistan i samband med nedläggningen av äldreboendet Brockenstrand där vi kände oss helt överkörda.

Vi är också skattebetalare i Torsby kommun och mister vi skolan, hur ska vi då kunna få ha kvar här och få inflyttade barnfamiljer till byn? Hur är det tänkt med förskola och fritidshem? Varför inte skjutsa ut barn från centralorten i stället där det är så trångt i lokalerna? Ett nioårigt barn som flyttat från Holmesskolan till Aspeds skola sa: ”Det är mycket bättre här, här syns jag och vi alla vet vilka vi är och här hittar jag överallt.”

Skattebetalare

Hur är det med fortsatt information från kommunen om Aspeds utmärkta byskola? Ännu har vi som var med på träffen i Vitsand inte fått några av anteckningarna via mail från mötet. Ryktet säger att rektorerna har fått information om skolutredningen sista skoldagen före jullovet! Och precis före jul kom en liten artikel i våra länstidningar, och även ett inlägg i lokalradion, om att skolchefen lämnat in en skolutredning vilket innebär centralisering till Holmesskolan för barnen ute i byarna.

Var detta gjort med vilje, att komma ut med det mitt i julstöket, så att vi ute i byn inte ska hinna opponera oss?

Aspeds skolas elever ska tydligen bli först att flyttas. Varför går skolchefen och Buns ledamöter emot våra argument, som kom fram på mötet om att behålla byskolan? Det är inte försvarbart att låta så små barn åka skolskjuts ända till Torsby varje dag – enkel resa cirka tre mil! Detta skolchefens uttalande om att det ska bli bättre hälsovård med att ha alla barn nere i Torsby håller inte som argument.

Ryktet säger också att det kommer att bli snabba beslut om detta, något nu i slutet av januari och ett slutligt i april. Tyvärr har vi inga politiker från Vitsand som för vår talan eftersom folket här tappade helt gnistan i samband med nedläggningen av äldreboendet Brockenstrand där vi kände oss helt överkörda.

Vi är också skattebetalare i Torsby kommun och mister vi skolan, hur ska vi då kunna få ha kvar här och få inflyttade barnfamiljer till byn? Hur är det tänkt med förskola och fritidshem? Varför inte skjutsa ut barn från centralorten i stället där det är så trångt i lokalerna? Ett nioårigt barn som flyttat från Holmesskolan till Aspeds skola sa: ”Det är mycket bättre här, här syns jag och vi alla vet vilka vi är och här hittar jag överallt.”

Skattebetalare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.