2015-01-26 06:00

2015-01-26 06:08

Halkbekämpning ska finansieras genom våra begravningsavgifter

TORSBY: De lokala kyrkopolitikerna har ansvaret

Signaturen Snart ej medlem i kyrkan (NWT 22/1) tar upp problemet med sandning av kyrkogården i Torsby och åberopar då bland annat att Karlstads stift förvaltar skogar och fonder på några miljoner kronor. Intäkterna från dessa är så kallade prästlönetillgångar och ska fördelas till de församlingar som är delägare av dem. Det blir inte många kronor till varje församling.

Huruvida Torsby pastorat får någon del av dessa intäkter eller inte påverkar inte sandningen av kyrkogården i Torsby.

Även om skribenten upphör att vara medlem i Svenska kyrkan kommer han/hon ändå att betala en begravningsavgift, och det är dessa pengar som bland annat går till snöröjningen och sandningen av Torsbys kyrkogårdar. Varje lokal församling/pastorat beslutar själv hur mycket det ska sandas, det är ingen uppgift för Karlstad stift. Vederbörande bör därför vända sig till sina lokala kyrkopolitiker i Torsby i denna fråga. Lycka till med det!

Svenska kyrkan består av flera olika ekonomiskt självständiga enheter, var och en nästan helt oberoende av de andra enheterna, precis som det är mellan Sveriges alla kommuner, landsting och regioner. Varje enhet har sin egen budget, även om det till viss mån finns ett utjämningssystem.

Rätt ska vara rätt!

Fd kyrkokamrer

Signaturen Snart ej medlem i kyrkan (NWT 22/1) tar upp problemet med sandning av kyrkogården i Torsby och åberopar då bland annat att Karlstads stift förvaltar skogar och fonder på några miljoner kronor. Intäkterna från dessa är så kallade prästlönetillgångar och ska fördelas till de församlingar som är delägare av dem. Det blir inte många kronor till varje församling.

Huruvida Torsby pastorat får någon del av dessa intäkter eller inte påverkar inte sandningen av kyrkogården i Torsby.

Även om skribenten upphör att vara medlem i Svenska kyrkan kommer han/hon ändå att betala en begravningsavgift, och det är dessa pengar som bland annat går till snöröjningen och sandningen av Torsbys kyrkogårdar. Varje lokal församling/pastorat beslutar själv hur mycket det ska sandas, det är ingen uppgift för Karlstad stift. Vederbörande bör därför vända sig till sina lokala kyrkopolitiker i Torsby i denna fråga. Lycka till med det!

Svenska kyrkan består av flera olika ekonomiskt självständiga enheter, var och en nästan helt oberoende av de andra enheterna, precis som det är mellan Sveriges alla kommuner, landsting och regioner. Varje enhet har sin egen budget, även om det till viss mån finns ett utjämningssystem.

Rätt ska vara rätt!

Fd kyrkokamrer

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.