2015-01-23 06:00

2015-01-23 06:00

Vårdcentralen fungerar inte

KIL: Moment 22-fenomen gör det omöjligt att beställa tid

Något med rutinerna på Kils vårdcentral är fundamentalt fel! Läkare och sjuksköterskor är sjuka utan att ersättare verkar inte sättas in. Tider ska bokas per telefon, men ingen svarar när man ringer och det rings inte upp när man lämnar namn och nummer för att bli uppringd. Går man dit personligen för att boka en tid för att man inte kommer fram per telefon, så går det inte utan man ska återkomma per telefon dagen därpå i stället,,,

Ett lotteri med hopp om bättre lycka nästa gång!

Min mor insjuknade dagen innan inskrivning till sin hjärtoperation nyligen. Operationen fick ställas in och i stället skulle Kils vårdcentral uppsökas. Hon ringde då under telefontid och följde de knappval som fanns. Namn och telefonnummer lämnades för uppringning, men ingen ringde tillbaka. Parallellt ringde hon upp sjukvårdsupplysningen, som hänvisade henne till vårdcentralen. Med respekt för telefontiden och att ingen ännu ringt upp begav hon sig trots nästan 40 graders feber och fruktansvärd hosta till vårdcentralen för att personligen be om en tid. En person där försökte hjälpa till men fick varken tag på sjuksköterska eller läkare. Ingen fanns att få tag på för att boka en tid. Hon hänvisas då hem igen för att återkomma om en tidsbokning per telefon, under telefontiden dagen därpå.

Precis detta hade hon ju gjort – utan resultat!

Hur i all världen ska man boka en tid om ingen svarar i telefon och man inte får en tid när man personligen går dit? En vårdcentral i ett uland hade fungerat bättre!

Av de knappval som finns på Kils vårdcentral saknas dock ett val, nämligen – byt vårdcentral!

Den bittra verkligheten är att i Kil finns inget sådant val, för detta är den enda vårdcentral Kils invånare har att vända sig till.

Min mor åkte på min inrådan till akutmottagningen i Karlstad i stället. Där är hon nu inlagd för vård och kommer inte att bli utskriven än på flera dagar.

Kils vårdcentral bör själv testa rutinerna för tidsbokning.

Ett svar från ansvariga vore på sin plats!

Upprörd – en grov underdrift!

Något med rutinerna på Kils vårdcentral är fundamentalt fel! Läkare och sjuksköterskor är sjuka utan att ersättare verkar inte sättas in. Tider ska bokas per telefon, men ingen svarar när man ringer och det rings inte upp när man lämnar namn och nummer för att bli uppringd. Går man dit personligen för att boka en tid för att man inte kommer fram per telefon, så går det inte utan man ska återkomma per telefon dagen därpå i stället,,,

Ett lotteri med hopp om bättre lycka nästa gång!

Min mor insjuknade dagen innan inskrivning till sin hjärtoperation nyligen. Operationen fick ställas in och i stället skulle Kils vårdcentral uppsökas. Hon ringde då under telefontid och följde de knappval som fanns. Namn och telefonnummer lämnades för uppringning, men ingen ringde tillbaka. Parallellt ringde hon upp sjukvårdsupplysningen, som hänvisade henne till vårdcentralen. Med respekt för telefontiden och att ingen ännu ringt upp begav hon sig trots nästan 40 graders feber och fruktansvärd hosta till vårdcentralen för att personligen be om en tid. En person där försökte hjälpa till men fick varken tag på sjuksköterska eller läkare. Ingen fanns att få tag på för att boka en tid. Hon hänvisas då hem igen för att återkomma om en tidsbokning per telefon, under telefontiden dagen därpå.

Precis detta hade hon ju gjort – utan resultat!

Hur i all världen ska man boka en tid om ingen svarar i telefon och man inte får en tid när man personligen går dit? En vårdcentral i ett uland hade fungerat bättre!

Av de knappval som finns på Kils vårdcentral saknas dock ett val, nämligen – byt vårdcentral!

Den bittra verkligheten är att i Kil finns inget sådant val, för detta är den enda vårdcentral Kils invånare har att vända sig till.

Min mor åkte på min inrådan till akutmottagningen i Karlstad i stället. Där är hon nu inlagd för vård och kommer inte att bli utskriven än på flera dagar.

Kils vårdcentral bör själv testa rutinerna för tidsbokning.

Ett svar från ansvariga vore på sin plats!

Upprörd – en grov underdrift!

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.