2015-01-23 06:00

2015-01-23 06:00

Tänk på vad du skriver

SOCIALA MEDIER:

Att vara sig själv och kunna göra det man vill och inte vilja likna andra är väldigt viktigt för mig. Artisten Molly Sandén är en av mina förebilder för att hon är sig själv. Hon visar att man ska vara stolt för den man är oavsett vad andra säger.

Jag har också fått höra av en del att de tycker att vissa artister är barnsliga eller att de spelar dålig musik, det tycker jag inte man ska säga för jag hade blivit jätteledsen om någon sagt så om min musik om jag vore artist och känd. Det är viktigt att man inte kritiserar artister för vad de gör, så att de kan fortsätta utveckla sin stil.

Någonting annat som jag tycker är viktigt att man tänker på är vad man skriver på sociala medier som Facebook där väldigt många är medlemmar. Att man tänker på hur man beter sig mot andra. För saker man lägger ut där eller skriver sprider sig som en löpeld. Det är även viktigt att tänka på vad man skriver eller säger i tv och olika tidningar.

Ibland har facebook blivit ett forum där man tävlar om vem som har mest vänner, den som är mest populär eller om hur snygg man är. Detta är tråkigt för egentligen är det ett forum där man har kontakt med sina gamla klasskamrater, sådana man gått samma skola som, sin familj, bekanta och kompisar.

Dagens samhälle är mycket tuffare att vara populär eller komma in i ett gäng. Att inte säga konstiga saker eller något som gör folk arga eller ledsna. Gäller att ibland se ut eller klä sig på ett visst sätt så folk inte reagerar. Vissa tycker det är fel att klä sig utmanande och vissa tycker man får klä sig som man vill. Det är helt olika hur alla unga eller vuxna tänker idag än hur de gjorde förr. Vissa gånger förstör facebook många förhållanden för att det har blivit mycket mer utseendefixering där, menar dock inte alla men vissa stämmer det på. Ibland blir det paktroller att man måste tycka som alla andra det tycker jag man ska försöka hålla sig ifrån. Om man går sin egen väg kan det gå bra och tyvärr dåligt men om det handlar om negativa grejer kan det vara mest positivt att gå sin egen väg. Det kan bli mer utanförskap idag än vad det var förr, det är tråkigt.

Sandra Abounakif

Att vara sig själv och kunna göra det man vill och inte vilja likna andra är väldigt viktigt för mig. Artisten Molly Sandén är en av mina förebilder för att hon är sig själv. Hon visar att man ska vara stolt för den man är oavsett vad andra säger.

Jag har också fått höra av en del att de tycker att vissa artister är barnsliga eller att de spelar dålig musik, det tycker jag inte man ska säga för jag hade blivit jätteledsen om någon sagt så om min musik om jag vore artist och känd. Det är viktigt att man inte kritiserar artister för vad de gör, så att de kan fortsätta utveckla sin stil.

Någonting annat som jag tycker är viktigt att man tänker på är vad man skriver på sociala medier som Facebook där väldigt många är medlemmar. Att man tänker på hur man beter sig mot andra. För saker man lägger ut där eller skriver sprider sig som en löpeld. Det är även viktigt att tänka på vad man skriver eller säger i tv och olika tidningar.

Ibland har facebook blivit ett forum där man tävlar om vem som har mest vänner, den som är mest populär eller om hur snygg man är. Detta är tråkigt för egentligen är det ett forum där man har kontakt med sina gamla klasskamrater, sådana man gått samma skola som, sin familj, bekanta och kompisar.

Dagens samhälle är mycket tuffare att vara populär eller komma in i ett gäng. Att inte säga konstiga saker eller något som gör folk arga eller ledsna. Gäller att ibland se ut eller klä sig på ett visst sätt så folk inte reagerar. Vissa tycker det är fel att klä sig utmanande och vissa tycker man får klä sig som man vill. Det är helt olika hur alla unga eller vuxna tänker idag än hur de gjorde förr. Vissa gånger förstör facebook många förhållanden för att det har blivit mycket mer utseendefixering där, menar dock inte alla men vissa stämmer det på. Ibland blir det paktroller att man måste tycka som alla andra det tycker jag man ska försöka hålla sig ifrån. Om man går sin egen väg kan det gå bra och tyvärr dåligt men om det handlar om negativa grejer kan det vara mest positivt att gå sin egen väg. Det kan bli mer utanförskap idag än vad det var förr, det är tråkigt.

Sandra Abounakif

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.