2015-01-23 06:00

2015-01-23 06:00

Skillnad på ord och handling

KIL:

Till kommunalråden Kils kommun, Georg Forsberg (C) och Mikael Johansson (S):

Sedan snart två år har de boende vid Runnevål och Humletorp i Kil framfört till kommunalråden via mail, insändare, artiklar, lokala inslag i radio/tv, skrivelser, namnlistor et cetera, så övertydligt som det bara är möjligt, att vi som bor vid Runnevål inte vill ha ytterligare ett industriområde som granne.

Av ert agerande att döma har detta helt undgått er båda två.

Under tiden kommer en hoper uttalanden och ord från kommunalråden, här några exempel:

Vi kommer att lyssna på de boende vid Runnevål... De boende behöver inte vara oroliga... Vi kommer inte ta strid med de boende vid Runnevål när det gäller Humletorp industriområde.

Alla dessa fina ord har inget som helst värde om de inte åtföljs av motsvarande agerande och politiska handling. Än så länge går orden och agerandet helt i otakt och helt i motsatta riktningar.

En värdemätare på om alla dessa uttalanden har någon betydelse och kommer att omsättas i politiskt handling får vi den 29 januari. Då har miljö- och byggnadsnämnden att ta politiskt beslut om planeringen av Humletorp industriområde ska fortsätta.

S och C har politisk majoritet i miljö- och byggnadsnämnden och har inga som helst problem med att driva igenom sina politiska ledares önskan om fortsatt planerande för ytterligare ett industriområde vid Runnevåls villabebyggelse. Eller, som man med retorisk finess uttrycker det: Vi vill att den demokratiska processen ska fortsätta.

Vid MBN-mötet får vi se det praktiska resultatet av alla ord och uttalanden från de två högsta politiska ledarna i Kils kommun, Georg Forsberg och Mikael Johansson.

Kurt Jonsson

Runnevål , Kil

Till kommunalråden Kils kommun, Georg Forsberg (C) och Mikael Johansson (S):

Sedan snart två år har de boende vid Runnevål och Humletorp i Kil framfört till kommunalråden via mail, insändare, artiklar, lokala inslag i radio/tv, skrivelser, namnlistor et cetera, så övertydligt som det bara är möjligt, att vi som bor vid Runnevål inte vill ha ytterligare ett industriområde som granne.

Av ert agerande att döma har detta helt undgått er båda två.

Under tiden kommer en hoper uttalanden och ord från kommunalråden, här några exempel:

Vi kommer att lyssna på de boende vid Runnevål... De boende behöver inte vara oroliga... Vi kommer inte ta strid med de boende vid Runnevål när det gäller Humletorp industriområde.

Alla dessa fina ord har inget som helst värde om de inte åtföljs av motsvarande agerande och politiska handling. Än så länge går orden och agerandet helt i otakt och helt i motsatta riktningar.

En värdemätare på om alla dessa uttalanden har någon betydelse och kommer att omsättas i politiskt handling får vi den 29 januari. Då har miljö- och byggnadsnämnden att ta politiskt beslut om planeringen av Humletorp industriområde ska fortsätta.

S och C har politisk majoritet i miljö- och byggnadsnämnden och har inga som helst problem med att driva igenom sina politiska ledares önskan om fortsatt planerande för ytterligare ett industriområde vid Runnevåls villabebyggelse. Eller, som man med retorisk finess uttrycker det: Vi vill att den demokratiska processen ska fortsätta.

Vid MBN-mötet får vi se det praktiska resultatet av alla ord och uttalanden från de två högsta politiska ledarna i Kils kommun, Georg Forsberg och Mikael Johansson.

Kurt Jonsson

Runnevål , Kil

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.