2015-01-23 06:00

2015-01-23 06:00

Ett ondskefullt tomt, svart hål

JIHADISM/TERRORISM:

Orden räcker inte till att beskriva det ofattbart ondskefulla dåd som jihadister utförde i Paris när tio journalister, två poliser och fyra judiska personer i en livsmedelsbutik kallblodigt mördades. Terrordådet i Paris är också ett attentat mot oss andra som lever och verkar i en västerländsk kultur där demokrati, och frihet att uttrycka sina åsikter är en självklar rättighet.

Var och en blir frälst på sin tro och det är gott och väl, samt bör respekteras. Men när en viss trosinriktning gör anspråk på den ”totala sanningen” och tvingar människor att leva efter uråldriga regelverk och texter bör finnas utrymme för kritik och även satir. Västerlandets kultur har haft sin upplysningstid med filosofen Voltaire och andra som stått för upplysning och kunskap. Deras vapen var pennan och intellektet. Motsvarande upplysningstid har tyvärr inte fått utrymme inom den islamska världen, men förhoppningsvis kanske den kommer så småningom.

Attentatsmännen och mördarna i Paris ropade ”Allah Akbar” (Gud är stor) efter att de utfört sitt kallblodiga mördande.

Uttrycket de använde får betraktas som ett stort hån även mot Allah och hans profet, ja ett betydligt större hån mot Islam än alla skämtteckningar i världen kan uppbringa!

Terrordåden skadar Islam i sina grundvalar. Jihadisternas tankevärld är endast ett stort svart hål där bara ondska tomhet och dumhet existerar. Till råga på allt tror attentatsmännen att de efter utfört värv kommer till paradiset en gång när de dör; en imbecill tro som saknar motstycke.

De verkliga hjältarna i vår tid är istället det hjälparbetare, sköterskor och läkare som med risk för eget liv och hälsa hjälper Ebola-smittade och andra sjuka människor i främmande länder. De uppehåller liv medan jihadister släcker liv.

Enligt Säpo finns cirka 300 svenska jihadister i Syrien och Irak och krigar tillsammans med mördarbandet IS (Islamiska staten). Dagligen sker brott mot mänskligheten där IS drar fram som en farsot, med hjälp av svenska jihadister

En fråga man ställer sig är hur det är möjligt att dessa mördare tillåts återvända hit till Sverige. Skall de inte förbjudas att komma tillbaka och troligen ställa till med ett helvete här också. Enligt juridiken anses det inte vara möjligt att portförbjuda dem eftersom de redan fått Svenskt medborgarskap. Ja, på papperet är de svenska medborgare men de är det ju inte i själ och hjärta och moraliskt eftersom de hyllar en annan världsordning med våld terror och mord.

Hade de hyllat våra lagar och värderingar hade de ju inte åkt i väg för att mörda oskyldiga.

Det är dags nu att inte visa svensk naivitet, utan istället sätta ned foten, för vi vill inte ha något kalifat här. Ett alternativ är att stoppa mördarna vid landets gränser och ett annat alternativ är att ställa mördarna inför rätta om och när de återvänder.

Göte Andersson

Je suis Charlie

Orden räcker inte till att beskriva det ofattbart ondskefulla dåd som jihadister utförde i Paris när tio journalister, två poliser och fyra judiska personer i en livsmedelsbutik kallblodigt mördades. Terrordådet i Paris är också ett attentat mot oss andra som lever och verkar i en västerländsk kultur där demokrati, och frihet att uttrycka sina åsikter är en självklar rättighet.

Var och en blir frälst på sin tro och det är gott och väl, samt bör respekteras. Men när en viss trosinriktning gör anspråk på den ”totala sanningen” och tvingar människor att leva efter uråldriga regelverk och texter bör finnas utrymme för kritik och även satir. Västerlandets kultur har haft sin upplysningstid med filosofen Voltaire och andra som stått för upplysning och kunskap. Deras vapen var pennan och intellektet. Motsvarande upplysningstid har tyvärr inte fått utrymme inom den islamska världen, men förhoppningsvis kanske den kommer så småningom.

Attentatsmännen och mördarna i Paris ropade ”Allah Akbar” (Gud är stor) efter att de utfört sitt kallblodiga mördande.

Uttrycket de använde får betraktas som ett stort hån även mot Allah och hans profet, ja ett betydligt större hån mot Islam än alla skämtteckningar i världen kan uppbringa!

Terrordåden skadar Islam i sina grundvalar. Jihadisternas tankevärld är endast ett stort svart hål där bara ondska tomhet och dumhet existerar. Till råga på allt tror attentatsmännen att de efter utfört värv kommer till paradiset en gång när de dör; en imbecill tro som saknar motstycke.

De verkliga hjältarna i vår tid är istället det hjälparbetare, sköterskor och läkare som med risk för eget liv och hälsa hjälper Ebola-smittade och andra sjuka människor i främmande länder. De uppehåller liv medan jihadister släcker liv.

Enligt Säpo finns cirka 300 svenska jihadister i Syrien och Irak och krigar tillsammans med mördarbandet IS (Islamiska staten). Dagligen sker brott mot mänskligheten där IS drar fram som en farsot, med hjälp av svenska jihadister

En fråga man ställer sig är hur det är möjligt att dessa mördare tillåts återvända hit till Sverige. Skall de inte förbjudas att komma tillbaka och troligen ställa till med ett helvete här också. Enligt juridiken anses det inte vara möjligt att portförbjuda dem eftersom de redan fått Svenskt medborgarskap. Ja, på papperet är de svenska medborgare men de är det ju inte i själ och hjärta och moraliskt eftersom de hyllar en annan världsordning med våld terror och mord.

Hade de hyllat våra lagar och värderingar hade de ju inte åkt i väg för att mörda oskyldiga.

Det är dags nu att inte visa svensk naivitet, utan istället sätta ned foten, för vi vill inte ha något kalifat här. Ett alternativ är att stoppa mördarna vid landets gränser och ett annat alternativ är att ställa mördarna inför rätta om och när de återvänder.

Göte Andersson

Je suis Charlie

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.