2015-01-22 06:00

2015-01-22 06:00

Slå mynt av vargjakten!

KOMMERSIALISM: Sälj licenser till safariarrangörer

Det verkar vara ett enormt intresse för vargjakten i de värmländska skogarna. Det kommer folk från både andra delar av Sverige och utlandet, och alla verkar ha stor börs för det kostar ju en del. Vad som driver jägare till att spendera sin tid i Värmland kan diskuteras men det kanske är lyckan att få fälla ett stort rovdjur och kunna sätta upp detta på sin jakt-CV.

I Afrika finns det jaktcamper där man mot betalning kan få skjuta både lejon och elefant mot en licenskostnad uppemot en halv miljon kronor.

Värmland och markägarna inom vargreviren har här ett gyllene tillfälle att tjäna pengar på vargjakten. Låt eventföretag som bedriver jakt köpa licenser inom de revir som ska tömmas på varg. Jaktföretaget kan sedan ordna safaris där det ingår att skjuta varg. Jakten kan göras lite extra spännande genom att jägarna själva spårar och övernattar i tält i skogen. De strävar ju efter troféer och en vargpäls jämte den redan befintliga 16-taggaren på väggen är säkert höjden av lycka som många är beredda att betala för. 100 000 kronor för en vargfäll framför brasan verkar vara ett rimligt pris.

Alla licensavgifter ska sedan gå tillbaka till markägare/jakträttsinnehavare inom det revir där vargen har fällts. Som plåster på såren för den minskade älgstammen inom reviret kan sedan staten eller region Värmland gå in med ytterligare pengar, så att markägarna kompenseras rejält.

Detta borde vara en ypperlig möjlighet för många duktiga jägare i Värmland att starta vargsafaris med jakt. Startbidrag borde kunna ordnas genom Ams.

Gustav

Det verkar vara ett enormt intresse för vargjakten i de värmländska skogarna. Det kommer folk från både andra delar av Sverige och utlandet, och alla verkar ha stor börs för det kostar ju en del. Vad som driver jägare till att spendera sin tid i Värmland kan diskuteras men det kanske är lyckan att få fälla ett stort rovdjur och kunna sätta upp detta på sin jakt-CV.

I Afrika finns det jaktcamper där man mot betalning kan få skjuta både lejon och elefant mot en licenskostnad uppemot en halv miljon kronor.

Värmland och markägarna inom vargreviren har här ett gyllene tillfälle att tjäna pengar på vargjakten. Låt eventföretag som bedriver jakt köpa licenser inom de revir som ska tömmas på varg. Jaktföretaget kan sedan ordna safaris där det ingår att skjuta varg. Jakten kan göras lite extra spännande genom att jägarna själva spårar och övernattar i tält i skogen. De strävar ju efter troféer och en vargpäls jämte den redan befintliga 16-taggaren på väggen är säkert höjden av lycka som många är beredda att betala för. 100 000 kronor för en vargfäll framför brasan verkar vara ett rimligt pris.

Alla licensavgifter ska sedan gå tillbaka till markägare/jakträttsinnehavare inom det revir där vargen har fällts. Som plåster på såren för den minskade älgstammen inom reviret kan sedan staten eller region Värmland gå in med ytterligare pengar, så att markägarna kompenseras rejält.

Detta borde vara en ypperlig möjlighet för många duktiga jägare i Värmland att starta vargsafaris med jakt. Startbidrag borde kunna ordnas genom Ams.

Gustav

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.