2015-01-21 06:00

2015-01-21 06:00

Jägarna brister i etik

JAKT:

I boken ”Din väg till Jägarexamen” finns ett kapitel om etik. Där står att läsa att jägare ska visa respekt för viltet även när det är dött.

I nyhetsinslag från vargjakten i Värmland kan man se hur jägare hanterar den döda vargkroppen som om den vore en säck potatis. Med snara släpar man den döda vargen så att dess huvud och tassar slänger hit och dit. Är det att visa det döda djuret respekt?

Varför inte använda en pulka? Det är jägaren själv som har valt tidpunkten för när vargen ska dö. Då ska man även visa respekt för vargen när den fallit för ens kula.

Ulrik

I boken ”Din väg till Jägarexamen” finns ett kapitel om etik. Där står att läsa att jägare ska visa respekt för viltet även när det är dött.

I nyhetsinslag från vargjakten i Värmland kan man se hur jägare hanterar den döda vargkroppen som om den vore en säck potatis. Med snara släpar man den döda vargen så att dess huvud och tassar slänger hit och dit. Är det att visa det döda djuret respekt?

Varför inte använda en pulka? Det är jägaren själv som har valt tidpunkten för när vargen ska dö. Då ska man även visa respekt för vargen när den fallit för ens kula.

Ulrik

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.