2015-01-15 06:00

2015-01-20 22:41

"Vi förefaller ha brustit"

INSÄNDARE

Svar på insändare 9/1

Signaturen Kvinnlig globetrotter beskriver ett dåligt bemötande hon fått vid polisens passenhet i Karlstad.

Jag beklagar om du känner dig felaktigt bemött. Polisens serviceverksamhet är central i kontakten med allmänheten och är i många fall den enda kontakt som en enskild person har med Polisen.

Din kritik är mottagen och diskuteras i personalgruppen som ett ärende där kommunikationen förefaller brustit med dig som kund.

Vissa instruktioner är dock nödvändiga vid fototillfället och måste ges till varje kund. Vidare vill jag understryka att resenären alltid är ansvarig att kontrollera vilka passregler som gäller i det land som ska besökas.

Kunden ska alltid bli korrekt bemött och få sitt ärende snabbt hanterat. Under jul och nyårshelgen är trycket högt i receptionen och vi är måna att expediera så många som möjligt varvid det trevliga småpratet ibland inte hinns med.


Johan Ekstam

Chef för Lokalpolisområde Karlstad

Svar på insändare 9/1

Signaturen Kvinnlig globetrotter beskriver ett dåligt bemötande hon fått vid polisens passenhet i Karlstad.

Jag beklagar om du känner dig felaktigt bemött. Polisens serviceverksamhet är central i kontakten med allmänheten och är i många fall den enda kontakt som en enskild person har med Polisen.

Din kritik är mottagen och diskuteras i personalgruppen som ett ärende där kommunikationen förefaller brustit med dig som kund.

Vissa instruktioner är dock nödvändiga vid fototillfället och måste ges till varje kund. Vidare vill jag understryka att resenären alltid är ansvarig att kontrollera vilka passregler som gäller i det land som ska besökas.

Kunden ska alltid bli korrekt bemött och få sitt ärende snabbt hanterat. Under jul och nyårshelgen är trycket högt i receptionen och vi är måna att expediera så många som möjligt varvid det trevliga småpratet ibland inte hinns med.


Johan Ekstam

Chef för Lokalpolisområde Karlstad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.