2015-01-12 06:00

2015-01-20 22:41

Tvingas ha saker man inte vill ha

NY TEKNIK:

Jag instämmer med signaturen Sofie som skrev en insändare om digitala tv-sändningar (NWT 7/1). Min tio-i-topplista med idiotiska påtvingade saker på senare tid innehåller bland annat detta:

Callcenter – trakasserande företag. Fortsätter ringa på hem-, arbets- och mobiltelefoner trots att man ber dem sluta och radera telefonnumret som de har ringt på. Enda sättet att tillfälligt slippa dem är att skaffa nummerpresentatör, lära sig att känna igen numren de ringer från och inte svara! Är medlem i nix sen många år, men det hjälper inte mot dem! Telenätet – med dess modernisering, som jag inte vill ha, ger oss ingen möjlighet att avstå från 3G och liknande, av vissa länder förbjudna men forskningen godtas ej här av breda allmänheten, för man ska ha denna teknik. Strunt samma om den framkallar för tidig dödlighet. Folk vill tro de är odödliga eller struntar de i sin livslängd? Varför nedmontera ett väl fungerande telenät och påtvinga oss det nya, med alla nackdelar som usel mottagning troligen stor sårbarhet och dessutom farlig strålning! Det är helt ofattbart.

Digitaliseringen är urusel vad gäller bildkvalitén i tv och något jag inte ville ha. Bor i lägenhet med kabel-tv. Har ej råd med parabol. Digitalbilder fastnar, hoppar, förvrids, människor får tunna kroppar påminnande om koncentrationsläger. Ljudvolym som ändrar sig till så låg att eget försök till höjning inte räcker för att höra vad som sägs. Plötslig ändring till normalvolym med ljudchock. Efter tio på kvällen har man ej ljudet på tack vare detta. Har även sett hur uselt man som boende i egen fastighet, men utan parabol, ser digitaliserade sändningar. Då är det inte nog med det tidigare nämnda, utan detta sker oftare och det smäller högt i tv:n! Jag skrämdes, men inte ägaren. Fenomen sker, vad jag fått mig berättat, hos många andra och anses inte ovanliga.

Man behandlas när det gäller ovanstående som livegna – får inte bestämma själv! Vi påtvingas det vi inte bett om och förvägras att säga nej till det. Aldrig trodde jag detta skulle kunna ske här, i landet med demokrati, medbestämmanderätt med mera. Men det gjorde det. Och inte nog med detta. Paralleller kan dras till de statliga företagen som utsåldes. Som till exempel totalfiaskot SJ.

Mycket var bättre förr!

Jag instämmer med signaturen Sofie som skrev en insändare om digitala tv-sändningar (NWT 7/1). Min tio-i-topplista med idiotiska påtvingade saker på senare tid innehåller bland annat detta:

Callcenter – trakasserande företag. Fortsätter ringa på hem-, arbets- och mobiltelefoner trots att man ber dem sluta och radera telefonnumret som de har ringt på. Enda sättet att tillfälligt slippa dem är att skaffa nummerpresentatör, lära sig att känna igen numren de ringer från och inte svara! Är medlem i nix sen många år, men det hjälper inte mot dem! Telenätet – med dess modernisering, som jag inte vill ha, ger oss ingen möjlighet att avstå från 3G och liknande, av vissa länder förbjudna men forskningen godtas ej här av breda allmänheten, för man ska ha denna teknik. Strunt samma om den framkallar för tidig dödlighet. Folk vill tro de är odödliga eller struntar de i sin livslängd? Varför nedmontera ett väl fungerande telenät och påtvinga oss det nya, med alla nackdelar som usel mottagning troligen stor sårbarhet och dessutom farlig strålning! Det är helt ofattbart.

Digitaliseringen är urusel vad gäller bildkvalitén i tv och något jag inte ville ha. Bor i lägenhet med kabel-tv. Har ej råd med parabol. Digitalbilder fastnar, hoppar, förvrids, människor får tunna kroppar påminnande om koncentrationsläger. Ljudvolym som ändrar sig till så låg att eget försök till höjning inte räcker för att höra vad som sägs. Plötslig ändring till normalvolym med ljudchock. Efter tio på kvällen har man ej ljudet på tack vare detta. Har även sett hur uselt man som boende i egen fastighet, men utan parabol, ser digitaliserade sändningar. Då är det inte nog med det tidigare nämnda, utan detta sker oftare och det smäller högt i tv:n! Jag skrämdes, men inte ägaren. Fenomen sker, vad jag fått mig berättat, hos många andra och anses inte ovanliga.

Man behandlas när det gäller ovanstående som livegna – får inte bestämma själv! Vi påtvingas det vi inte bett om och förvägras att säga nej till det. Aldrig trodde jag detta skulle kunna ske här, i landet med demokrati, medbestämmanderätt med mera. Men det gjorde det. Och inte nog med detta. Paralleller kan dras till de statliga företagen som utsåldes. Som till exempel totalfiaskot SJ.

Mycket var bättre förr!

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.