2015-01-12 06:00

2015-01-20 22:41

Hets mot folkgrupp

FÖRVRIDNA ÅSIKTER:

Claesson i sin bildinsändare 8/1 skriver om hets. Nazisternas hets mot judar, hets mot invandrare, mot flyktingar, muslimer m m. Man skulle kunna fortsätta och i objektivitetens namn nämna islams stora hets och utrotningskrig mot kristna och andra folkgrupper, men det passar inte Claesson i hans verklighetsbeskrivning. Idag skulle enligt hans mening Sverigedemokraterna stå för hetsen, underförstått vara skyldiga till bränder i moskéer.

Om Claesson inte är uppdaterad om moskéebränderna, så har det kommit fram, att bränderna kan ha orsakats av oförsiktig hantering av öppen låga eller annan orsak än yttre fientlig handling. Men han är snabb med att lägga skulden på en grupp redan innan en utredning har gett något svar.

Hets, det är uppmaningar och hatiska angrepp som saknar grund, alltså mot oskyldiga. Det kan aldrig röra sig om kritik mot brottslingar, för de skall ha sitt straff.

Claesson gör sig skyldig till hets mot folkgrupp, nämligen mot ett demokratiskt valt parti som vill ändra på invandringspolitiken; han står därför utanför lagen. Mig veterligen har ingen hittills visat något samband mellan Sverigedemokraterna och fysiska angrepp mot någon invandrargrupp. Däremot försöker Sverigedemokraterna peka på sambandet mellan invandringen och den exponentiellt ökande brottsligheten.

Det är bara beklagligt att NWT på insändarsidan gärna publicerar den typen av förvridna åsikter som Claesson representerar.

Kristen

Claesson i sin bildinsändare 8/1 skriver om hets. Nazisternas hets mot judar, hets mot invandrare, mot flyktingar, muslimer m m. Man skulle kunna fortsätta och i objektivitetens namn nämna islams stora hets och utrotningskrig mot kristna och andra folkgrupper, men det passar inte Claesson i hans verklighetsbeskrivning. Idag skulle enligt hans mening Sverigedemokraterna stå för hetsen, underförstått vara skyldiga till bränder i moskéer.

Om Claesson inte är uppdaterad om moskéebränderna, så har det kommit fram, att bränderna kan ha orsakats av oförsiktig hantering av öppen låga eller annan orsak än yttre fientlig handling. Men han är snabb med att lägga skulden på en grupp redan innan en utredning har gett något svar.

Hets, det är uppmaningar och hatiska angrepp som saknar grund, alltså mot oskyldiga. Det kan aldrig röra sig om kritik mot brottslingar, för de skall ha sitt straff.

Claesson gör sig skyldig till hets mot folkgrupp, nämligen mot ett demokratiskt valt parti som vill ändra på invandringspolitiken; han står därför utanför lagen. Mig veterligen har ingen hittills visat något samband mellan Sverigedemokraterna och fysiska angrepp mot någon invandrargrupp. Däremot försöker Sverigedemokraterna peka på sambandet mellan invandringen och den exponentiellt ökande brottsligheten.

Det är bara beklagligt att NWT på insändarsidan gärna publicerar den typen av förvridna åsikter som Claesson representerar.

Kristen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.