2015-01-10 06:00

2015-01-20 22:40

Låt alla hundar få dö ut

STADSPROBLEM: Farliga och en sanitär olägenhet

Våra jägare väntar på spårsnö som kan underlätta den stundande vargjakten, medan den snö som har fallit här i stan de senaste dagarna tydligt har informerat oss som bor här om förekomsten av hundar – massor av hundar, som tillåts uträtta sina behov varhelst det passar...

En eloge till alla de hundägare som samlar upp sina hundars avföring i en påse, dock inte till de hundägare som sedan dekorerar parker och trottoarer med dessa bajspåsar. I sanning ett helt obegripligt förfarande!

Onekligen är alla dessa mängder av hundar en sanitär olägenhet i vida bemärkelse. Många människor är rädda för hundar, de skapar en känsla av otrygghet och de förorenar. Dessutom åstadkommer de hundrafalt fler skadeincidenter än vargarna; de visar aggressivitet, härjar bland tamboskap om de får tillfälle därtill, angriper andra hundar och även människor – många gånger med allvarliga personskador som följd.

Mitt förslag är att låta nuvarande population av hundar inom tätorterna åldras och så småningom försvinna från våra gator och torg. Förbjud sedan nyanskaffning av hundar inom tät- och stadsbebyggelse. Detta skulle bidra till att de som absolut vill vara hundägare söker sitt boende ute på landsbygden och därmed dämpar den pågående urbaniseringsprocessen en smula. Det saknas inte bostäder ute på vischan och inte heller lättillgängliga motionsmöjligheter för hundarna.

Själv en gång hundägare vämjes jag vid att se alla dessa zombieliknande hundar bredvid sina hussar och mattar utmed trottoarerna. Djurvännerna borde ägna mera tid i sitt djurskyddsarbete åt våra stadshundar vilka så sakteliga förlorar sin värdighet på grund av apati, övervikt och brist på motion. Vargarna har ju i alla fall möjlighet att lämna den här världen med högburna huvuden och vara i topptrim då de nu ska fällas för förhoppningsvis välriktade kulor.

Våra jägare väntar på spårsnö som kan underlätta den stundande vargjakten, medan den snö som har fallit här i stan de senaste dagarna tydligt har informerat oss som bor här om förekomsten av hundar – massor av hundar, som tillåts uträtta sina behov varhelst det passar...

En eloge till alla de hundägare som samlar upp sina hundars avföring i en påse, dock inte till de hundägare som sedan dekorerar parker och trottoarer med dessa bajspåsar. I sanning ett helt obegripligt förfarande!

Onekligen är alla dessa mängder av hundar en sanitär olägenhet i vida bemärkelse. Många människor är rädda för hundar, de skapar en känsla av otrygghet och de förorenar. Dessutom åstadkommer de hundrafalt fler skadeincidenter än vargarna; de visar aggressivitet, härjar bland tamboskap om de får tillfälle därtill, angriper andra hundar och även människor – många gånger med allvarliga personskador som följd.

Mitt förslag är att låta nuvarande population av hundar inom tätorterna åldras och så småningom försvinna från våra gator och torg. Förbjud sedan nyanskaffning av hundar inom tät- och stadsbebyggelse. Detta skulle bidra till att de som absolut vill vara hundägare söker sitt boende ute på landsbygden och därmed dämpar den pågående urbaniseringsprocessen en smula. Det saknas inte bostäder ute på vischan och inte heller lättillgängliga motionsmöjligheter för hundarna.

Själv en gång hundägare vämjes jag vid att se alla dessa zombieliknande hundar bredvid sina hussar och mattar utmed trottoarerna. Djurvännerna borde ägna mera tid i sitt djurskyddsarbete åt våra stadshundar vilka så sakteliga förlorar sin värdighet på grund av apati, övervikt och brist på motion. Vargarna har ju i alla fall möjlighet att lämna den här världen med högburna huvuden och vara i topptrim då de nu ska fällas för förhoppningsvis välriktade kulor.

  • Han på glasberget

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.