2015-01-09 06:00

2015-01-20 22:46

Plats och pengar finns

MIGRATION:

Svar till signaturen Ännu en så kallad rasist (NWT 8/1):

Jag kan förstå att du går på allt som skrivs och sägs men jag kan ingenstans i din insändare läsa något som belägger dina påståenden. Sverige klarar av att ta emot många fler flyktingar men det krävs att alla kommuner i landet tar sitt ansvar.

Att politiken för migration och integration kan förbättras är sant men det innebär inte att vi inte klarar av fler. I år beräknas mottagandet kosta cirka 14 miljarder kronor brutto, enligt SD, men då är alltså inga samhällsvinster medräknade. Det kan jämföras med julhandeln, som uppgår till cirka 63 miljarder. Så visst har vi både råd och plats, om viljan finns.

Wäppling

Svar till signaturen Ännu en så kallad rasist (NWT 8/1):

Jag kan förstå att du går på allt som skrivs och sägs men jag kan ingenstans i din insändare läsa något som belägger dina påståenden. Sverige klarar av att ta emot många fler flyktingar men det krävs att alla kommuner i landet tar sitt ansvar.

Att politiken för migration och integration kan förbättras är sant men det innebär inte att vi inte klarar av fler. I år beräknas mottagandet kosta cirka 14 miljarder kronor brutto, enligt SD, men då är alltså inga samhällsvinster medräknade. Det kan jämföras med julhandeln, som uppgår till cirka 63 miljarder. Så visst har vi både råd och plats, om viljan finns.

Wäppling

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.