2015-01-09 06:00

2015-01-20 23:18

Överklagandet är en björntjänst

VARGJAKT:

Vargvännerna gör i själva verket en björntjänst när de hoppas att kunna stoppa jakten. Det har gått prestige i den här frågan från Naturskyddsföreningens, Svenska rovdjursföreningens och Världsnaturfondens sida. Man överklagar igen, nu till förvaltningsrätten i Karlstad, och påstår att vargen är en hotad art.

Mänskliga sköldar och andra fanatiska intresseföreningar uppmanar till sabotage av jakten. Argumenten handlar inte längre om sakfrågor utan statistiskt intetsägande formuleringar som utnyttjas i missbruket av rättssystemet. Man har i sin envishet gått så långt att riksdagen tvingades fatta beslut för att stävja missbruket.

”Förmågan att i dag tänka annorlunda än i går skiljer den vise från den envise”, som John Steinbeck, nobelprisad författare skrev.

Jouko Tuliniemi

Vargvännerna gör i själva verket en björntjänst när de hoppas att kunna stoppa jakten. Det har gått prestige i den här frågan från Naturskyddsföreningens, Svenska rovdjursföreningens och Världsnaturfondens sida. Man överklagar igen, nu till förvaltningsrätten i Karlstad, och påstår att vargen är en hotad art.

Mänskliga sköldar och andra fanatiska intresseföreningar uppmanar till sabotage av jakten. Argumenten handlar inte längre om sakfrågor utan statistiskt intetsägande formuleringar som utnyttjas i missbruket av rättssystemet. Man har i sin envishet gått så långt att riksdagen tvingades fatta beslut för att stävja missbruket.

”Förmågan att i dag tänka annorlunda än i går skiljer den vise från den envise”, som John Steinbeck, nobelprisad författare skrev.

Jouko Tuliniemi

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.