2015-01-08 06:00

2015-01-20 22:40

Systemet klarar bara avett visst antal människor

MIGRATION: Vi har invandrarna att tacka för mycket, men...

Balans i invandringen är när den är anpassad till vad vi klarar av vad gäller boende, sfi-kurser, vård/skola/omsorg et cetera. Hur godhjärtad man än är borde de flesta som har någon slags verklighetsanknytning inse att ett flyktingmottagande värd namnet inte enbart innebär att personen ifråga fysiskt får plats innanför Sveriges gränser. Man kan vrida och vända på detta, men faktum kvarstår: vi lyckas inte integrera människor i den utsträckning som krävs.

Ska vårt välfärdssamhälle bestå måste alla bidra, det fungerar inte när massor med människor fastnar i utanförskap och faller mellan stolarna. Vi ser hur detta har lett till stora problem ibland annat Rosengård, och dessa områden blir inte mindre till antalet.

Jag har inga problem med invandrare, tvärtom har vi dem att tacka för mycket. Men vårt system klarar bara av ett visst antal människor, det byggs inte fler bostäder och det växer inte upp vård- eller skolplatser ur tomma intet. Problemet inte ligger i hudfärg eller etnicitet utan helt enkelt i mängden människor.

Finland, Norge och Danmark har redan insett detta, och vi i Sverige är på god väg att komma till den punkten även vi. Så till er som är så oerhört kritiska till alla som på något vis inte tycker att dagens flyktingpolitik fungerar: inse att allt inte handlar om rasism, utan helt enkelt om vanligt folkvett och att rätta munnen efter matsäcken.

Ännu en såkallad rasist

Balans i invandringen är när den är anpassad till vad vi klarar av vad gäller boende, sfi-kurser, vård/skola/omsorg et cetera. Hur godhjärtad man än är borde de flesta som har någon slags verklighetsanknytning inse att ett flyktingmottagande värd namnet inte enbart innebär att personen ifråga fysiskt får plats innanför Sveriges gränser. Man kan vrida och vända på detta, men faktum kvarstår: vi lyckas inte integrera människor i den utsträckning som krävs.

Ska vårt välfärdssamhälle bestå måste alla bidra, det fungerar inte när massor med människor fastnar i utanförskap och faller mellan stolarna. Vi ser hur detta har lett till stora problem ibland annat Rosengård, och dessa områden blir inte mindre till antalet.

Jag har inga problem med invandrare, tvärtom har vi dem att tacka för mycket. Men vårt system klarar bara av ett visst antal människor, det byggs inte fler bostäder och det växer inte upp vård- eller skolplatser ur tomma intet. Problemet inte ligger i hudfärg eller etnicitet utan helt enkelt i mängden människor.

Finland, Norge och Danmark har redan insett detta, och vi i Sverige är på god väg att komma till den punkten även vi. Så till er som är så oerhört kritiska till alla som på något vis inte tycker att dagens flyktingpolitik fungerar: inse att allt inte handlar om rasism, utan helt enkelt om vanligt folkvett och att rätta munnen efter matsäcken.

Ännu en såkallad rasist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.