2015-01-07 06:00

2015-01-20 23:13

Bättre bildkvalitet förr

DIGITAL TV: Tänker inte längre betala någon avgift

Hur kan digitala tv-sändningar accepteras utan krav på förbättringar från allmänheten?

När man tittar på digitala sändningar via marknätet så hackar alltid bilden. Är det ingen mer än jag som ser detta? När det var analoga sändningar, så var det alltid en flytande fin bild och man blev inte liksom åksjuk av att titta på tv.

Även om hackandet är litet så är det väldigt störande, speciellt om man tittar på något som går snabbt – då mår åtminstone jag dåligt av det. Och visst, jag har senaste tv-modellen som ska vara den bästa som finns, det gör inte saken bättre! Jag har också en tid provat tv via internet, genom olika leverantörer. Där håller ingen enda godkänd kvalitet! Det hackar ännu mer då, det bryts stup i ett och man måste starta om sin utrustning. Jag fick byta modem fyra gånger under det år som jag hade ip-tv.

Vad är det här för skräp som alla tyst accepterar? Tillbaka till riktig tv som kan sända mjuka bilder utan detta digitala hackande! Alla kanaler som sänder på gammalt vis, vissa utländska satellitkanaler, har aldrig detta problem. Varför är det alltid skräpbild med det digitala eländet?

Jag accepterar inte att behöva betala tv-avgift för så usla sändningar som det är i dag, trots att jag innehar tv. Nej, från och med nu tänker jag inte betala någon avgift – så är det bara!

Sofie

Hur kan digitala tv-sändningar accepteras utan krav på förbättringar från allmänheten?

När man tittar på digitala sändningar via marknätet så hackar alltid bilden. Är det ingen mer än jag som ser detta? När det var analoga sändningar, så var det alltid en flytande fin bild och man blev inte liksom åksjuk av att titta på tv.

Även om hackandet är litet så är det väldigt störande, speciellt om man tittar på något som går snabbt – då mår åtminstone jag dåligt av det. Och visst, jag har senaste tv-modellen som ska vara den bästa som finns, det gör inte saken bättre! Jag har också en tid provat tv via internet, genom olika leverantörer. Där håller ingen enda godkänd kvalitet! Det hackar ännu mer då, det bryts stup i ett och man måste starta om sin utrustning. Jag fick byta modem fyra gånger under det år som jag hade ip-tv.

Vad är det här för skräp som alla tyst accepterar? Tillbaka till riktig tv som kan sända mjuka bilder utan detta digitala hackande! Alla kanaler som sänder på gammalt vis, vissa utländska satellitkanaler, har aldrig detta problem. Varför är det alltid skräpbild med det digitala eländet?

Jag accepterar inte att behöva betala tv-avgift för så usla sändningar som det är i dag, trots att jag innehar tv. Nej, från och med nu tänker jag inte betala någon avgift – så är det bara!

Sofie

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.