2015-01-07 06:00

2015-01-20 23:13

Återinför våragamla betyg

SYSTEMSKIFTE:

Hur tänker skolpolitiker och de som arbetar på Skolverket, hur tror de att det känns för oss ungdomar när det nästan är omöjligt att få högsta betyg? A, A, A, E blir bara ett D i slutbetyg – bara för att man råkar ha en enda dålig dag... Det gör att det känns värdelöst att anstränga sig och skoltröttheten ökar.

Ta tillbaka det gamla betygssystemet! Om det anses orättvist så kan man göra så att det finns G+ om man ligger på gränsen till VG och så vidare, i stället för D och B.

De ansvariga kan åtminstone skicka ut enkäter till Sveriges ungdomar och lyssna på våra åsikter. Vi borde ha rätt att kunna påverka vår egen skolgång, som är grunden till vår framtid!

Stressad skolungdom

Hur tänker skolpolitiker och de som arbetar på Skolverket, hur tror de att det känns för oss ungdomar när det nästan är omöjligt att få högsta betyg? A, A, A, E blir bara ett D i slutbetyg – bara för att man råkar ha en enda dålig dag... Det gör att det känns värdelöst att anstränga sig och skoltröttheten ökar.

Ta tillbaka det gamla betygssystemet! Om det anses orättvist så kan man göra så att det finns G+ om man ligger på gränsen till VG och så vidare, i stället för D och B.

De ansvariga kan åtminstone skicka ut enkäter till Sveriges ungdomar och lyssna på våra åsikter. Vi borde ha rätt att kunna påverka vår egen skolgång, som är grunden till vår framtid!

Stressad skolungdom

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.