2015-01-03 06:00

2015-01-20 23:15

Trafikkulturen är urusel

TORSBY: Bilförare dömer ut medtrafikanter

Nu har mitt tålamod tagit slut. Det som har drivit mig över kanten är en del Torsbybor som gör som min kapten i lumpen – kör efter en gammal karta, trots att verkligheten inte stämmer.

Ska jag skylla på den som planerade alla förändringar i Torsby centrum och säga att det är där felet gjordes en gång? Men jag tycker inte att de där bilförarna som inte kan anpassa sig till en förändrad verklighet ska komma undan så lätt och få skylla på någon annan.

Jag har kört och åkt bil i många år nu och eftersom jag är ofelbar så kan jag inte ha fel om trafikreglerna. Jag har fått lära mig att den där sorgsna upp-och-nervända gula triangeln med röd bård betyder Lämna företräde. Det finns en gata i Torsby som heter Tingshusgatan. Efter lite stadsplanering är den nu nästan som två gator och en del av den mynnar ut på gatan som sedan löper neråt förbi apoteken, både Gröna och Röda Näsan. Kör man från Järnvägsgatan och in på Tingshusgatan kommer det att dyka upp en sådan där triangelskylt. Jag vet för jag kollade att den fanns kvar så sent som i morse.

Nu finns det vissa förare som verkar ha något hemligt uppdrag att se till att min tillvaro blir väldigt spännande, särskilt när jag ska hem från jobbet. Jag har aldrig varit så rädd att sätta mig i en bil och åka förbi den där gatstumpen med triangelskylten som jag är nu, inte ens då jag borde ha varit rädd.

Jag vill härmed uppmana dessa förare att antingen ta en ny körlektion och helst åka till den där skylten flera gånger eller skaffa nya glasögon eller linser eftersom de inte ser den eller mig. För än har jag inte skaffat den där nya toppmoderna bilen som inte syns.

För övrigt har jag upptäckt att det även i Torsby finns alldeles för många bilar som saknar den där extrautrustningen i form av blinkers. Kanske den är dyr att köpa eller väldigt svår att installera? Jag hade kanske tur att min bil hade den med i standardutrustningen. Och bara ifall någon undrar så är jag en sur gubbe – väldigt sur!

Surgubben

Nu har mitt tålamod tagit slut. Det som har drivit mig över kanten är en del Torsbybor som gör som min kapten i lumpen – kör efter en gammal karta, trots att verkligheten inte stämmer.

Ska jag skylla på den som planerade alla förändringar i Torsby centrum och säga att det är där felet gjordes en gång? Men jag tycker inte att de där bilförarna som inte kan anpassa sig till en förändrad verklighet ska komma undan så lätt och få skylla på någon annan.

Jag har kört och åkt bil i många år nu och eftersom jag är ofelbar så kan jag inte ha fel om trafikreglerna. Jag har fått lära mig att den där sorgsna upp-och-nervända gula triangeln med röd bård betyder Lämna företräde. Det finns en gata i Torsby som heter Tingshusgatan. Efter lite stadsplanering är den nu nästan som två gator och en del av den mynnar ut på gatan som sedan löper neråt förbi apoteken, både Gröna och Röda Näsan. Kör man från Järnvägsgatan och in på Tingshusgatan kommer det att dyka upp en sådan där triangelskylt. Jag vet för jag kollade att den fanns kvar så sent som i morse.

Nu finns det vissa förare som verkar ha något hemligt uppdrag att se till att min tillvaro blir väldigt spännande, särskilt när jag ska hem från jobbet. Jag har aldrig varit så rädd att sätta mig i en bil och åka förbi den där gatstumpen med triangelskylten som jag är nu, inte ens då jag borde ha varit rädd.

Jag vill härmed uppmana dessa förare att antingen ta en ny körlektion och helst åka till den där skylten flera gånger eller skaffa nya glasögon eller linser eftersom de inte ser den eller mig. För än har jag inte skaffat den där nya toppmoderna bilen som inte syns.

För övrigt har jag upptäckt att det även i Torsby finns alldeles för många bilar som saknar den där extrautrustningen i form av blinkers. Kanske den är dyr att köpa eller väldigt svår att installera? Jag hade kanske tur att min bil hade den med i standardutrustningen. Och bara ifall någon undrar så är jag en sur gubbe – väldigt sur!

Surgubben

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.